Kui boksid müüki tulid, olid Agne ja Hardi esimesed vaatajad. Agne meenutab, et Hardi jõudis kohale enne teda ja jõudis ära vaadata kõik müügis olevad boksid ning kutsus naise kohe Hansu 10. Mehe lubadus telefonis oli, et uus kodu on leitud. Teiselt korruselt avanevat vaadet nähes oli tõesti mõlemale selge, et see saab nende uueks koduks.

Siseplaneeringut oli vaja veidi sobivamaks kohendada ja appi kutsuti sisearhidekt Aet Piel, kes projekteeris ümber alumise korruse. Üksikute väikeste ruumide asemel oli nüüd majandusruum ja klaasseinaga saun ning praktiline hoiuruum trepi alla. Esikusse ehitati suur riidekapp. Väga heaks valikuks osutusid ka eendite peale ehitatud valgustid. Neid on nii söögitoas, elutoas (lae all ja kamina taga) kui ka kahes suuremas vannitoas. Kuna neid on piisavalt palju, siis muud valgustust vannitubades kasutusel polegi.

Esimese korruse põranda ja duširuumi plaate valisid uued koduomanikud kaua. Paraku kukkusid valitud plaadid Itaalias autole laadimisel kogu alusega puruks. Noto Plaadisalong oli aga väga vastutulelik ja nii sai kogu alumine korrus plaaditud Provenza Re-use plaatidega, mis sobivad suurepäraselt muu värvigammaga.

Köögi ja elutoa planeerimisel oli peamiseks sooviks, et söögitoa vaade oleks merele. Nii loobuti teise korruse tualetist (arvestades, et neid oli kõigil neljal korrusel, ei tundunud see suur kaotus) ja köök nihutati keset maja. Söögituba ja suur rõdu muutusid visuaalselt nagu üheks tervikuks.

Palju tekitas küsimusi halli värvi köök. Enamik, kellele sellest räägitud sai, vangutas pead. Aga perenaise ettekujutuses oli see ainuvõimalik valik ja tulemus sai oodatust paremgi. Täispuidust täiendus betoonist tööpinnale ja massiivsest puidust söögilaud ühendab kõik kenasti tervikuks. Aet Piel tegi planeerimisel suurepärast tööd, sest kõiki kodumasinad on paigutatud käeulatusse. Näiteks nõudepesumasinast nõusid võttes on need kohe võimalik õigesse sahtlisse või kappi panna ilma ühtegi sammu tegemata. Köögimööbli valmistajaks oli Arens. Kuna pererahvas eelistab eestimaist, lasid nad betoonist köögi tööpinna valmistada IOR Concrete tehases Hiiumaal.

Sisekujunduses valiti pigem moodne joon, kuid aastaid on seda kodu kaunistanud ka Agne vanavanaemalt päritud kummut. Aet Pieli sõnul sobib vanavanaema kummut igasse interjööri, kuhu iganes on soov seda panna — selle väärtus on igas mõttes suur.

Kogu sisustuses soovisid noored näha maitsekat kvaliteeti — nii siseuksed, põrandad kui ka trepiastmed on kvaliteetsest naturaalset tammest. Trepid on metallkonstruktsiooniga, et vältida nagisemist, mis eelmise kodu trepi juures häiris. Kamina eesmärgiks on tuua koju “elusat” tuld, mille ääres ennast tormistel sügisõhtutel kerra tõmmata.

Kõige keerulisem oli perenaise jaoks leida sobivad trepipiirded. Ühest küljest ei tahtnud neid kinni ehitada, aga ka klaasist poolikud vaheseinad ei meeldinud. Agne lappas pikki öötunde Pinteresti ja internetiavarustes, kuni lõpuks leidis puidust ribidest lahenduse. Soe puit, kivi ja hall värvitoon olid uue maja värvideks valitud juba siis, kui pere veel eelmises kodus elas.

Kõigi pereliikmete lemmik on teisel korrusel asuv suur rõdu. Rõdul rippuv „Pesa/Nest“ on Läti disaineri Raimonds Cirulis MaffamFree kaubamärgi all valmiv looming. Õueruumis loetakse raamatut, nauditakse vaadet, juuakse kohvi ja tehakse vahel ka lõunaund. 9-aastane perepoeg on seal suveöödel isegi maganud.

Nelja korruse sisustamine on ühest küljest nii väljakutse kui ka rõõmus avastusretk. Magamistubade sisustamisel paluti nõuandeid ka sisekujundaja Jana Kaimerilt, koostöös kellega valmisid kõikide tubade kardinad ja vannitubade mööbel.


Tegemist on betoonmajaga ja olenemata sellest, et kõigis tubades on maast laeni aknad, on maja soojapidavus väga hea. Silmailu pakub meri igal aastaajal. Merele enam lähemale ei saa…
Jaga
Kommentaarid