1. Heategevuslik Disainioksjon N°10
17.09 Kultuurikatlas

Oksjonihaamri alla minev kollektsioon on kokku pandud kahekümne ühest erilisest asjast, mille enampakkumistest saadud tulu läheb eesti disainitudengite välisõpingute toetuseks. Esindatud on mööbli-, moe-, toote- ja graafiline disain ning foto- ja ehtekunst. Maailmanimedest disainerite kõrval võib oksjonilt soetada näiteks Kalle Veesaare laualambi...

... või Jüri Kermiku Origami nimelise tooli. Kultuurikatlas on enne oksjonit avatud väljapanek enampakkumisel olevatest esemetest. Vaata, millised 22 ainulaadset eset disainioksjonil on.

2. Disainiahindade nominentide tööde näitus
12-25.09 Viru Keskuse aatriumis

Eesti Disainiauhinnad 2016 nominentide tööde näitus toob pubikuni Eesti disaini paremiku ning koosneb tootedisainiauhinna BRUNO, graafilise ja veebidisaini, teenusedisaini ja noore disaineri preemia SÄSI nominentide töödest. Laureaadid kuulutati välja reedel, 16. septembril toimunud Eesti Disainiauhinnad 2016 galal Kultuurikatlas — vaata laureaate SIIT.

3. Disainitänav
15-18.09 Kultuurikatlas

Neli päeva avatud Disainitänav pakub sisustusobjekte nii meilt kui ka mujalt. Esindatud on enam kui 25 tiimi, nende hulgas nii suurtootjad kui ka väiketegijad. Kohalikest suurematest ettevõtjatest on väljas näiteks Standard ja Balteco. (Fotol Standardi kontoritool).

4. Heliodisain näitused
13-18.09 Heliose kinos

Väljapanek endises Heliose kinos seab eesmärgiks mõtestada ümber senised arusaamad disainist. Näitusel osalejad kompavad kunsti, elu ja disaini piire ning tõestavad, et disain ei ole vaid silmailu, vaid läbimõeldud protsess ja objekt.


Heliose kinos näeb teiste seas EKA disainiteaduskonna tudengite töid, Tartu Kõrgema Kunstikooli disainisuuna lõputöid, Norra disaineri Charlotte Piene loomingut ja palju muud.

5. Loengusari „Mina olen disainer“
17.09 kell 16-18 Kultuurikatlas

Eesti Disainerite Liit viib Disainiööl läbi loengusarja “Mina olen disainer”, kus disainerid ja loomeini-mesed tutvustavad oma loomingut läbi viie õppetunni. Oma kogemusi jagavad disainerid, kes siiani on olnud pigem tähelepanukeskmest väljas ja kellega laiem publik pole veel kohtunud.

Vaata festivali täielikku programmi SIIT.