Vundamendi lihvimiseks vajalik generaator ei toiminud ning kiiruga sai otsitud „uus“, mis samuti ei sobinud. Õnneks sai vundament siiski esmaspäevaks lihvitud, kuid ka sellega probleemid ei lõppenud. Pühapäeva pärastlõunal selgus, et esmaspäevaks tellitud veoauto, mis oli mõeldud elementide ja fermide transpordiks, oli vale. Sai tellitud tendiga haagis, kuid meil läks vaja platvormhaagist. Ka siin meil vedas, sest pühapäevasel päeval tuli meile vastu üks transpordiga tegelev ettevõte, kes võimaldas meile esmaspäeva hommikuks õige auto.

Uuel nädalal, veidi peale kaheksat hommikul olid nii kraana kui ka veoauto tehases kohal ja pealelaadimine võis alata. Kõik majaseinad ja katusefermid said objektile toimetatud kahe tunni jooksul. Kraana alustas esimeste välisseinte tõstmisega ning kui välja arvata aeg, mis kulus esimesele seinale, siis sujus kõik kiirelt ja korrektselt. Nimelt meie majataguse seina paigaldamine võttis kõige enam aega, sest kogu elemendi raskuseks võis olla ca 2000 kg. Elemendid sai objektile transporditud kahe autoga ning aja kokkuhoiu mõttes tõsteti need otse vundamendile. Esimese päeva õhtuks olid kõik maja välisseinad ning mõned sisesinad paigas..

Teisipäeval läks meil tehnilise rikke tõttu kraana katki, mistõttu tekkis ka paaritunnine seisak. Õnneks saadeti kiirelt uus ning töö võis jätkuda. Teise päeva lõpuks olid fermid katusel ja fikseeritud.

Üldiselt läks kogu maja ilusti jooniste järgi kokku. Tuli ette küll mõningaid kohendamisi elementide kõrgustega, kuid suuremaid ümbertegemisi objektil tegema ei pidanud.

Kolmandal päeval said viimased kraanatööd lõpetatud ning alustati katuse aluskatte paigaldusega. Neljapäeva lõunaks oli maja vihmakindel. Terve püstituse aja vedas meil ilmaga väga, sest kõik päevad olid ilusad ning vaid korra sadas õrnalt vihma, enamasti paistis päike ja oli tuulevaikne.

Neljanda päeva lõpuks oli maja katuse distants paigaldatud ning katuse ehitajad said oma tööga alustada. Paigaldati katuseroovid, rennilauad ning oligi aeg alustada kivide paigaldusega. Oktoobri alguses saabusid meie imeilusad klassikalist punast värvi katusekivid ning kui ma ei eksi, siis kulus neid meie majale üle 3000. Samuti leidsime üsna kiirelt inimese, kes püstitas korstna. Selle töö peale kulus vaid 5-6 tundi. Lõppkokkuvõttes olemegi majaga väljast peaaegu ühele poole saanud. Jäävad veel panna sokliplaadid, terrassi- ja fassaadikivid.

Palju on toimumas ka maja ümber. Esmaspäeval hakati kaevama maaküttekollektori torustikku maa sisse, mis tähendas seda, et pool krundist praktiliselt tuhniti üles. Taaskord ilmad soosisid meid ning ei tekkinudki kardetud mudamülgast või tohutult ülessongitud krunti. Pooleteise päevaga olid kõik kaevetööd lõppenud ning see oligi täpp i peal, sest nüüd on majja veetud elektrikaabel, vee- ja kanalisatsioonitrassid ning maaküttekollektori torustik.
Nii uskumatu on lõpuks kõndida oma tulevaste koduseinte vahel ringi, vaadata neid tube ning koguda mõtteid, sest pea aasta aega oli see plaan ainult paberi peal olnud. Juba oleme leidnud ka mõned kohad, mille tahaksime ära muuta, aga õnneks on neid vähe. Näiteks teeme esikut veidi väiksemaks ja muudame mõningaid siseseinu. Samuti avastasime veel, et olime tellinud läbipaistva klaasiga leiliruumi akna. Aken avaneb meil sauna eesruumi ning kuna see on palju suurem, kui alguses arvata võis, siis leidsime, et parem oleks, kui väljast sisse vaadata ei saaks. Õnneks saame ka selle ilma suuremate kuludeta ümber muuta. Majas ringi vaadets tundub üldplaanis kõik nii, nagu soovisime ja ette kujutasime.

---

Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.

Jaga
Kommentaarid