Millele toonivalikut tehes mõelda?

Naabrite maju vaadates oled mõelnud nii heledate kollakate ja beežide toonide kui ka pruunide ja tumepunaste peale? Tooni valides tasub teada, et mida tumedam see on, seda rohkem ta ka päikeseenergiat neelab ja seda kuumemaks päike fassaadi kütab. Maja lõunapoolsel küljel, kus päikese mõju on intensiivsem, pleegivad tumedad ja intensiivsed toonid kiiremini luitunuks. Seetõttu soovitame eelistada välistingimustesse pigem mahedamaid ja pastelsemaid toone, et päike neid liialt kiiresti ära ei pleegitaks ja värv pikalt kaunina püsiks. Tee meelepärane valik välisvärvikaardi toonide hulgast.

Kui maja lõunapoolsel küljel on probleemiks kuum päike, siis põhjapoolsel küljel, kus päikest on vähem ja fassaad niiskem, hoopis hallitus, sinetus ja sammaldumine. Tasub ka teada, et mida lähemal on lillepeenar või muud taimed, seda enam mõjutavad need ka fassaadi olukorda. Probleemide vältimiseks tasub valida värvid, mis ei kogu enda külge mustust ning sisaldavad aineid, mis ei lase levida hallitusel, samblal ega teistel elusorganismidel.

Milline värvitoode valida?

Puitmajale sobivat toodet valides peab silmas pidama, millise fassaadilaudisega on tegemist ning millist lõpptulemust soovitakse saavutada. Hööveldatud puit on sileda pinnaga ja sinna jääb seetõttu ka vähem mustust külge, kuid ka värvi nakkumine on nõrgem. Hööveldatud pinnale sobib kõige paremini puidukaitsevärv Vivacolor Villa Ultima, mis katab hästi, aga jätab ka puidu ilu silmale aimatavaks.

Kui aga sinu puitmaja puhul on tegemist saetud või peensaetud puidu pinnaga, mis on kare, nakkub värv sellega hästi. Sel puhul sobib kõige paremini klassikaline kõrge kvaliteediga puiduvärv Vivacolor Villa Akva, mis jätab pinnale paksema kihi ja annab korraliku kaitse.

Kui kaua värv püsib?

Värvikihi eluiga on umbes 10-15 aastat, aga vahel ka 20 aastat – olenevalt sellest, kui tugev on puit ja kui korralikult oled teostanud eeltööd. Parima ja vastupidava tulemuse saad, kui kasutad sobivaid tooteid ning teed värvimistööd õigesti.

Jaga
Kommentaarid