Kui vajalikud eeltööd tehtud tasub värvimisel meeles pidada järgnevat:

  • Ilm peab olema kuiv ja temperatuur vähemalt +5 kraadi.
  • Otsene päike ja väga kuum ilm raskendavad värvimist, sest värv kuivab liiga kiiresti ja tulemus võib jääda ebaühtlane.
  • Värvitava fassaadi laudis peab olema kuiv.
  • Enne värvima asumist kata kinni need osad, mida sa värvida ei soovi nagu näiteks akende ja uste raamid. Võimalusel eemalda piirdeliistud ja värvi need maas.
  • Pea silmas ka ohutust ja kaitse end, kui värvid hoone kõrgemaid ja raskemini ligipääsetavaid osasid.

Puitlaudise värvimiseks sobivad näiteks veepõhised Vivacolor Villa Akva või Vivacolor Villa Ultima värv. Villa Ultimat eelista siledama laudise korral. Enne värvima asumist sega värv hoolikalt läbi ja et värvi mugavam võtta oleks, võid värvi valada purgist väiksemasse anumasse. Puitlaudist on mugav värvida pintsliga, millega on hea suruda värv pragudesse ja saetud laudise puhul puidukiudude alla. Tööprotsessi kiirendamiseks võid värvi kanda pinnale esmalt rulliga ja seejärel kohe pintsliga üle pintseldada. Kanna värvi laudisega samas suunas. Kui fassaadilaudis värvitud, võta ette nurga piirdeliistud ning akna ja ukse piirdeliistud.

Kui kogu maja ühe päevaga värvitud ei jõua, pane pintsel veega täidetud purki või kilekotti ning sulge kott korralikult. Nii saad pintslit järgmisel päeval värvima asudes uuesti kasutada. Ka värvipurgi kaas tuleb hoolikalt sulgeda, et värv vahepeal ära ei kuivaks.

Värv paistab peale värvimist võõras ja mitte üldse selline nagu poes ette kujutasid? Pea meeles, et õige värvitoon tuleb välja alles peale värvi kuivamist.

Väga suures osas mõjutavad maja fassaadi värvimise tulemust ja värvipinna kestvust eeltööd. Loe, kuidas neid õigesti teha siit.

Jaga
Kommentaarid