Laias laastus on kahte tüüpi inimesi – need, kes armastavad puhast loodust ja linnulaulu ning need, kes tahavad alati olla melu keskel ja lillelõhna asemel hingavad pulbitsevat linnaenergiat.
Edukad inimesed kipuvad kogunema kohta, kus käib elu. Ega asjata kerki uhkeid büroohooneid just linna keskmesse. Iga päev sammuvad peeneid ülikondi kandvad härrasmehed ja pliiatsseelikutes daamid büroohoonetesse saavutama uusi võite.

Trendikas tööstuspiirkond
Nii on ka kujunenud piirkonnad, mis on teistsuguse energiaga kui teised. 189 aastat tagasi tundis Christian Abraham Rotermann, et just sinna peab kerkima tema suur ja kuulus ettevõte Rotermanni Tehased. Riburadapidi tegutses seejärel kvartalis palju edukaid tööstusi ja ettevõtteid, sealhulgas Rotermanni kaubamaja, Eesti Vabariigi edukaim piiritusevabrik, mille kõrgekvaliteetset piiritust müüdi üle kogu Venemaa ja Euroopa. Samuti oli seal Tallinna suurim jahuveski ja mitmeid teisi edukaid ettevõtteid.
Tundub, et selles kohas on mingid salapärased võnked, mis meelitavad ligi ettevõtlikke inimesi, kes ehitavad üles edukaid impeeriumeid.

Ka tänapäeval, sadu aastaid hiljem, on Rotermanni valinud endale baasiks mitmed nimekad turundus-, reklaami- ja advokaadibürood, trendikad kauplused, ilusalongid, moestuudiod ja gurmeerestoranid.
Vanadesse tööstushoonetesse puhutakse elu sisse ning elav kvartal, kus kunagi ei hakka igav, meelitab ligi aina enam inimesi, kes elavad ja hingavad linnamelu. Unusta Kalamaja, Rotermanni kvartal on uus must.

Elu nagu puhkus
Aga kuidas olla õigel ajal õiges kohas? Roseni tänavale on kerkinud uhiuus eksklusiivne kortermaja, kus õigest kohast ei olegi vaja kaugemale astuda. Tasub vaid astuda avarale rõdule ja kogu linn on sinu päralt.
Sõida vaid liftiga alla ning astu sisse trendikatesse sushi-kohtadesse ja naudi elavat muusikat. Enam ei ole vaja võtta ette pikka sõitu spaasse ja kohvreid pakkida – sinu kodu kõrval seisab peen neljatärnihotell koos spaaga, kus sa võid nautida sauna- ja veemõnusid. Ja mis kõige parem, sa võid otse toasussides hommikul einestada hotellis. Mis nii elul viga, eks?

Jaga
Kommentaarid