On sinu unistuste kodu suurem või väiksem, rõdu või terrassiga, saunaga või ilma, avatud või eraldatud köögiga, kahel või ühel tasapinnal? Suurtest autoteedest eemal Südanõmme pakub midagi igale maitsele. Kuueteistkümnest korterist koosnev arendus asub aadressil Ravila 3 ning selle viimased vabad korterid on veel müügis.

Lummav Nõmme

Nõmme on üks vanimaid ja kahtlemata unikaalsemaid ning hinnatumaid elupiirkondi Tallinnas. Põhjuseid selleks jagub mitmeid. Armsad eramajad, nii ammustest kui ka nüüdisajast, lisaks paeluv rohelus ning piiritu rahu sest lõputust suurlinna kisast ja kärast. Kõigest kolme kilomeetri kaugusele jääb Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala valgustatud terviseradade ja mustikametsadega. Sealsamas asub ka Glehni loss ja park ning Trummi basseinid. Ja hommikuti saab värsket toidukraami tuua siitsamast idülliliselt Nõmme turult.

Just kaunis kõrghaljastus ja läbimõeldud hoonestus tagavad siin eramajale omase privaatsuse. Südanõmme kinnistule ja selle juurdepääsutee äärde on istutatud üle 700 uue taime.

Kõik oluline asub sümpaatselt lähedal

Siin saavad lapsed üles kasvada turvalises, justkui maalähedases miljöös. Samas asub Tallinna kesklinn kõigest 15-minutilise autosõidu kaugusel. Nõmme keskusesse viib lühike jalutuskäik ning pelgalt kvartali kaugusel on Tallinna üks peamagistraale, Vabaduse puiestee, mis tagab kiire ühendus kõikide teiste linnaosade ja tähtsamate maanteedega.

Kelle süda kuulub aga keskkonnasõbralikumale transpordiviisile, võib auto sootuks koju jätta ning kiirelt ja mugavalt moodsa elektrirongiga südalinna poole vuhiseda. Nõmme rongijaam asub siinsamas, kõigest 550 meetri kaugusel. Umbes sama pikk tee on ka Valdeku bussipeatuseni.

Lähikonnas on kohad sisse võtnud ka mitmed laste- ja haridusasutused. Nõmme Gümnaasium, Rahumäe ja Kivimäe Põhikool, Väikelaste Päevahoid, Männiku, Raku ja Rabarübliku lasteaiad, tehnikaülikool ja muusikakeskkool asuvad kõigest kuni kümneminutilise autosõidu kaugusel. Nii jäävad ära need tarbetud logistilised imed, et pere noorem generatsioon hommikuti sobivasse asutusse toimetada.

Lisaks Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealale saab spordipisikut välja rabeleda Pääsküla raba matkaradadel, samuti TTÜ Spordihoones, Nõmme ujulas või kasvõi 100 meetri kaugusel ootavas Valdeku saun-spordihoones. Ka Raku järve kaunis loodus jääb kõigest 15 minuti pikkuse autosõidu kaugusele.

Modernsus, väärikus, hubasus ja kvaliteet

Arhitektid Indrek Saarepera ja Jaak Huimerind on loonud Nõmme miljööga kaunilt harmoneeruva elamu, mille puhul on kasutatud üksnes võimalikult naturaalseid ja neutraalseid lahendusi. Läbivateks märksõnadeks on modernsus, väärikus, hubasus ja kvaliteet. Jälgitud on sedagi, et interjöör oleks kooskõlas hoone välisarhitektuuriga.

Et piirkonna võlusid – rohelust ja valgust – maksimaalselt esile tõsta, on korteritel suured rõdud, enamikul muljetavaldavalt avarad terrassidki rajatud. Kuid selget joont on hoitud mujalgi. Näiteks on parkimine ning panipaigad silme eest ära soklikorrusele viidud.

Tubade seinad on heledaks toonitud, et neid soovi korral lihtsa vaevaga tapeedi või lemmikvärviga oma maitse järgi kujundada. Olenevalt korteritüübist ootab põrandatel ees heledam või tumedam ühelipiline naturaalne tamme või saare laudparkett. Tualett- ja leiliruumides, samuti vannitubades aga praktiline keraamiline plaat. Sanitaartehnika tuleb sellistelt tuntud ja hinnatud tegijatelt nagu Hansgrohe, Duravit ja Balteco.

Hoone kannab energiamärgistust „C“ ning selle soojavarustuse allikaks on kohalik gaasikatel. Lisaks on korterites veekandjal põhinev põrandaküte. Maja on küll ühendatud linna vee- ja kanalisatsioonivõrguga, kuid soe tarbevesi valmib lokaalselt maja katlaruumis.

Kuna privaatsus on väärtus omaette, on siin suurt rõhku pööratud hoone helikindlusele. Seda on silmas peetud nii seinte kui ka lagede ehitusel. Lisaks on hoonele nn Saksa tüüpi mürapidavad, kolmekordse klaaspaketiga aknad paigaldatud, et miski ei pääseks hommikust magusat und segama.

Südanõmme uusarenduse kõikide võludega saab rohkem tutvuda siin.

Jaga
Kommentaarid