Kodulahe on Tallinna uusarendus, kus saab toast plätudega otse supelranda jalutada. Siitsamast algab Rocca al Mare rannapromenaad, kergliiklusteed viivad ka Nõmmele ja Tabasallu. Ühest küljest piirab kvartalit Merimetsa parkmets.

Kodulahe suureks väärtuseks on haruldane privaatsus kesklinna lähedal: Lahepea tänav on tupiktänav ja lõpeb rannaparklaga ning peale rannas käijate sõidavadki siin vaid Kodulahe elanikud.
Piirkond on peresõbralik ja turvaline. „Viis korterelamut on projekteeritud nii, et tekib sisehooviga kvartal, kõik trepikojad on hoovi poole. Vanem saab saata lapse hoovipargi või randa mänguväljakule mängima, teades, et laps ei ületa ühtegi sõiduteed,“ ütles Kodulahe müügijuht Aivar Kaljulaid. „Looduses sportimise võimalused on tänu kergliiklusteedele ülihead, vanemad inimesed naudivad rahu ja vaikust, puhast õhku. Meie sooviks ongi luua keskkond, kus tahavad elada erinevad põlvkonnad.“

Kvartali teise maja ehitus algab tänavu maikuus, 68 korteriga Lahepea 9 ja valmimise aeg on 2019. aasta lõpp. Hoone saab paljuski Lahepea 7 sarnane ja endiselt ei tehta kvaliteedis mingeid järeleandmisi. Hoone välisseinad on täisbetoonist, ka vaheseinad laotakse kividest – see tagab kestvuse ja tugevuse. „Kipsseinad on meie jaoks välistatud,“ ütles Kaljulaid. Välisviimistluses kasutatakse musta kiviplaati ja puitu, siseviimistluses naturaalseid materjale: põrandatele tuleb puitparkett, seina looduslähedased värvitoonid ja vannitubadesse keraamilised plaadid. Korterid on keskmisest ruumikamad, avarust lisavad kõrged laed ja suured aknad. Elupinda pikendab rõdu, esimese korruse korterites terrass.

Hoone tuleb B-energiaklassiga. „Selle tagavad ehituskvaliteet, kolmekordse klaaspaketiga puit-alumiiniumaknad, soojustagastusega ventilatsioon ja ruumipõhise reguleerimisega vesipõrandaküte,“ loetles Kaljulaid. Energiat aitavad säästa ka päikesekollektorid katusel.
Lahepea 9 korterelamu projekteerimine võttis ca aasta. „Töötasime läbi kõik lahendused, et inimesel oleks siin võimalikult mugav,“ selgitab Kaljulaid. Neljakorruselisse 68 korteriga elamusse tuleb kolm liftiga trepikoda, kuhu pääseb null- ehk parkimiskorruselt. Samas on ka panipaigad, lukustatud võreparkla jalgratastele ja elektriautode laadimiskohad. Invateed võimaldavad kõikjale mugavat ligipääsu ka ratastoolis. „Projekteerimisel pidasime oluliseks, et igas korteris oleks koht garderoobile või selleks eraldi ruum, Kodulahe esimese maja tagasiside põhjal oli see õige otsus,“ lisas Kaljulaid.
Lahepea 9 elamusse tulevad 1–5 toalised korterid, keskmine ruutmeetrihind jääb 2400 euro juurde, hinnalisemate korterite aknast ja rõdult avaneb maaliline vaade merele ning päikeseloojangule. Majas on ka kolm viietoalist korterit. „Huvilisi suurte korterite vastu on, nii kolme lapsega peredel kui ka neil, kes vajavad kodukontorit,“ märkis Kaljulaid.
Kaljulaidi sõnul on Lahepea edu taga arendaja eesmärk pakkuda kvartali elanikele kõiges parimat. „Me oleme selle projekti kallal töötanud väga põhjalikult, mõeldes pingsalt kaasa, mida siinsed elanikud vajaksid. Tahame pakkuda kodu keskkonnas, kus oleks kõigil mõnus olla,“ ütles Kaljulaid. „125 korteriga Lahepea 7 müük ja nüüd juba ka Lahepea 9 eelmüük näitavad, et inimestele tõesti ka meeldib see, mida me oleme Kodulahe kvartalis teinud ja siin edasi teeme.“

Vaata rohkem infot Kodulahe kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid