Täpselt nii ongi. Hõbemetsa asub küll üürikese autosõidu kaugusel kesklinnast, kuid kohale jõudes tunned, justkui oleksid linnakärast valgusaastate kaugusel – tasub vaid kuulatada metsakohinat ja hingata sisse sõõm värsket õhku.

Loodus on osavaim arhitekt

Ainus mürin annab märku sellest, et vaiksesse elurajooni kerkivad mõned majad, kuhu saavad üsna pea uued elanikud sisse kolida ja saada osa ühtehoidvast Hõbemetsa kogukonnast.

Tegu on tõepoolest erakordse kohaga, kus elatakse loodusega sümbioosis. Kui tihtipeale kiputakse majade ehitamiseks puid maha võtma, et plats puhtaks saada, siis Hõbemetsas on vastupidi. Maju pikitakse mändide ja looduslike paeküngaste vahele, arvestades loodusega. Paekünkad moodustavad trepiastmed, millele majad ehitatud on. Küngastest tekkinud astmed lasevad kui tellitult näha iga kodu akendest ilusaimat vaadet, ilma et kõrvalolevad majad ette jääksid.

Ainult mõne sammu kaugusel on Nõmme-Harku terviserada, mis lausa kutsub jalutama. Tervisespordiks või lastega jalutamiseks on raske leida paremat kohta. Tervelt 15 kilomeetri pikkune valgustatud rada on ühtviisi kaunis nii suvel rattaga sõites kui ka talvel suusatades.
Mõneminutilise autosõidu kaugusel asub ajalooline Glehni loss koos pargi, skulptuuride ja allikatega. Ja kui lastel tuleb tuju ronida ja trallida, on lähedal ka Nõmme seikluspark.

Ka kesklinnast ei ole Hõbemetsa kaugel – autoga üürike sõit. Mõnda aega tagasi hakkas otse elurajooni kõrvalt käima ka buss, mis viib vähem kui poole tunniga otse südalinna, Estonia teatri kõrvale.

Helge ja hele siseviimistlus

Tuppa astudes on viimistlus harmoonias loodusega – kasutatud on rahulikke ja heledaid toone, et õues olev atmosfäär kanduks edasi ka tubadesse. Heledad toonid ja hubane tammeparkett mõjuvad lõõgastavalt ja puhtalt ning muudavad kaunid elamised avaramaks.

Valmivates kodudes saavad uued elanikud valida kolme viimistluspaketi vahel: Valge Mänd, Nõmmenelk ja Põdrasammal. Valge Mänd on põhjamaiselt hele ja laseb elanikel hõlpsalt kujundada rahulikult skandinaaviapärase kodu. Akna taga õrnas tuules kõikuvate mändidega haakuvad Nõmmenelgi paketiga tuppa toodud maalähedased toonid. Julgemaid ja trendikamaid valikuid pakub Põdrasambla viimistluspakett, kus pilku püüab heleda ja tumeda kontrast.

Igal korteril on avara vaatega rõdu, kus ei pea loodusesse minekuks üle paari sammu astumagi. Tarvitseb vaid keeta köögis kann taimeteed ja nautida rõdul koos perega silmapiirini ulatuvat metsa!

Inspireeriva ja heleda näidiskorteri on valmis teinud sisearhitektid Karm&Kristianson.

Tunneta Hõbemetsa hõngu aadressil kaamos.ee/hobemetsa ja mine kohapeale tutvuma!

Kaamos Kinnisvaral on hea kogemus terviklike elukeskkondade väljaarendamisel. Portfooliost leiab Männisalu elurajooni Pirital, Rohu kvartali Kalamajas ja aktiivses arenduses oleva Hõbemetsa elurajooni Haaberstis. Paralleelselt Grand Gonsioriga on alustatud Kadrioru veerel veel ühe arendusega – Ferro Residentsid. Üsna kiirelt on avastatud Kaamose uus, Vahtramäe-nimeline arendus Laagris.

Jaga
Kommentaarid