Kesklinna vahetusse lähedusse kerkib noobel hoone. Ferro Residentside loojateks on Hayashi-Grossschmidt Arhitektuuri arhitektid Tomomi Hayashi, Hanno Grossschmidt, Andres Ristov ja Sander Treijar. Jaapanlasest arhitekti Tomomi Hayashi sõnul on maja arhitektuur inspireeritud Kadrioru mitmekesisusest. „Raua tänava miljöö moodustavad ehitised erinevatest aastakümnetest: väärikad kivihooned ja ainulaadsed puitmajad,” selgitab Hayashi omanäolise välisfassaadiga hoone loomise tagamaid.

Kadrioru väärikas elupiirkond pakub hulganisti vaba aja veetmise võimalusi ja vaheldusrikkust. Läheduses asuvad mererand, pargid, sadam ja meelelahutuskeskused ning kõike seda saab nautida mõnusalt rahulikus Raua asumis elades.

Arendajate sõnul on hoone nimi inspireeritud fassaadi katvast käsitsi valmistatud Ferro-nimelisest savitellisest. Oskuslikult kombineeritud aknaraamistusega tellisfassaad sulandub piirkonna ajastute hõnguga.
Residentsid on olemuselt isikupärased ja stiilipuhtad. Sisenejaid tervitab elegantne fuajee, millesuguseid on Tallinnasse ehitatud korterelamutes harva nähtud. Modernsete viimistluslahendustega korterid on loodud ajaloolist miljööd ja minimalismi hindavale inimesele. Hoone avarad rõdud ja kinnine sisehoov pakuvad privaatseid puhkehetki.

Nüüdisaegsed kodulahendused tagavad mugava ja turvalise elukeskkonna. Hoone all asuvast parklast saab nutika liftiga mugavalt vajalikule korrusele sõita. Kuna piirkonnas parkimiskohti napib, on parkimiskohti arvestatud selliselt, et igal korteriomanikul on võimalik endale soetada vähemalt üks koht.

Katusel on päikesepaneelid, mis vähendavad tulevastel elanikel kõrvalkulusid. Maja taga sisehoovis on privaatne laste mänguväljak.
Kogu hoones loob tasakaalu ühtne läbimõeldud tervik, interjööris kohtuvad luksuslikud modernsed lahendused ajatu disainiga. Läbimõeldud detailid elavdavad avaraid ruume, mille sisekujundus on inspireeritud erilise karakteriga šikkidest metallidest: raud, vask, hõbe.

Materjalide ja värvide valik ruumides lähtubki neist kolmest metallist. Sisekujunduslahendus valmis arhitektuuribüroo Arhitekt11 vahendusel. Tiiu Saal ja Hannelore Kääramees on loonud interjööri, mille lõpptulemus on stiilipuhas ja hubane.

Kaamos Kinnisvaral on hea kogemus terviklike elukeskkondade väljaarendamisel. Portfooliost leiab Männisalu elurajooni Pirital, Rohu kvartali Kalamajas ja aktiivses arenduses oleva Hõbemetsa elurajooni Haaberstis. Paralleelselt Ferro Residentsidega on Kadrioru veerel algust tehtud veel ühe arendusega – Grand Gonsior. Üsna kiirelt on avastatud Kaamose uus Vahtramäe-nimeline arendus Laagris.

Rohkem infot: www.kaamos.ee/ferro