Kui soovid, et kamin ei torkaks toas liialt silma, pole selles midagi keerulist: värvi kamin sama tooni nagu on seda ümbritsevad asjad. Kui soovid, et kamin mõjuks ruumis pilkupüüdva sisekujunduselemendina, mõtle millelegi julgemale. Näiteks mõnele särtsakale värvitoonile. Milline see olla võiks? Et tulemust oleks endale lihtsam ette kujutada, on alati variant teha ruumist foto ja muuta arvutiprogrammi abil kamina värvi.

Esialgne välimus

Selles õhulises ja avaras heledates toonides ruumis paikneb kaunis kamin, mis on hetkel värvitud valgeks. Nagu fotolt ilmneb, siis kamin sulandub ruumi ideaalselt. See ei paista liialt silma ega röövi enesele liialt tähelepanu. Kuigi valge on alati turvaline valik, siis värvid suudavad ruumile emotsiooni lisada ning värve ei tasu karta - kamina värvi on ka hiljem lihtne muuta.

Kui oled kindel, et soovid värvimistöö ette võtta, kuid ei oska ise värvi valida, siis on mõistlik pöörduda spetsialisti poole, kes aitab selle mure hõlpsasti lahendada.

Kamin oma algses kuues:

Heidame aga pilgu erinevatele toonidele, mida saaks kasutada sama kamina värvimiseks.

1. Laim

Õrn ja värske laimitoon on inspireeritud diivanil olevatest patjadest. Need sulanduvad omavahel hästi kokku ning ei muuda ruumi liialt tumedaks. Toon toob eriti hästi esile ka ruumis oleva suure akna. Värvi valides tasubki alati mõelda sellele, millistele detailidele soovitakse ruumis tähelepanu tõmmata ja millist üldmuljet soovitakse jätta.

2. Türkiissinine

See toon toob ruumi mõnusalt eklektilise meeleolu. Lisaks on pastelne türkiissinine kaunis ja igati ruumi sobilik toon, sest toob hästi esile kõik puitdetailid. Seda eelkõige seetõttu, et sinised toonid toovad rõhutavad vastandtoone — ehk oranžika varjundiga toone.

3. Julge oranž

Oranž on rõõmus ja särtsakas värv, mis toob tuppa soojust ja hubasust. Lisaks muudab oranž toon kamina niivõrd silmapaistvaks, et sellest saab ruumi fookuspunkt. Oranžiga sobivad hästi kokku ka ruumis olevad puidust laetalad, milles endaski on pisut oranžikat tooni, kuid samas ei sulandu need kaminaga liialt üheks.

4. Dramaatiline tume

Kui esimesed kolm tooni tunduvad liialt kirevad ja silmatorkavad, võid piirduda ka elegantse, ent dramaatilise söehalliga. Tagasihoidlik tume toon on aegumatu ja kindel valik, ning stiilne hall sobib kaunistama igat interjööri. Kui see aja jooksul ära tüütab, saad selle alati heleda tooniga üle võõbata.

5. Meresinine

Kui soovid rahulikku, ent soliidset tooni, mis lisab ruumi pisut dramaatilisust, kuid on pisut säravam, kui lihtsalt hall, siis vali tumesinine! Meresinine on neutraalne toon, mis sobib ruumi, mida vürtsitavad mõned erksas toonis aksessuaarid. Lisaks muudab meresinine toon ruumi visuaalselt suuremaks.

6. Naturaalne roheline

Kui soovid tuua tuppa killukese loodust, siis miks mitte proovida pehmelt ja värskelt mõjuvat naturaalselt rohelist, mis sobib hästi kokku kollasega. Lisaks on roheline pilkupüüdev ja muudab ruumi elavamaks.

Allikas: houzz.com