Lisaks vanale uksele läheb vaja mööblivärvi, värvirulli, kangast, ilupaela, polsterduseks vatiini ning tööriistu puidu töötlemiseks ja polstri kinnitamiseks. Esmalt mõõda ära, kui pikka peatsit voodi vajab ja arvesta, et peats kinnitub seina, mitte voodi külge. Peats ei pea tingimata olema sama lai, kui voodi, vaid võib ulatuda ka üle äärte luues kena tausta öökappidele. Jälgi kindlasti sümmeetriat polsterdatud osade ja voodi suhtes.

Sae uks parajaks. Kui soovid peatsile ka iluliistu, kohanda liistu pikkus sobivaks. Selleks sobib ideaalselt ka käsisaag.

Järgmiseks valmista uks värvikihi saamiseks ette. Kui kasutad ülevärvimiseks mööblivärvi ja uks on heas seisus, piisab ka pinna karestamiseks peenema liivapaberi või karukeelega. Kui vana ust katab paks ja kooruv värvikiht või muud ebatasasused ning pind nõuab põhjalikumat töötlemist, kasuta käsilihvijat.

Seejärel kanna puidule värv, soovi korral peits ning kinnita uksele ka iluliist.

Kui värv on kuivanud, on aeg asuda polsterdamise juurde. Selleks lõika ukse profiiliga sobivas suuruses tükid vatiini ja kangast, mis tuleb asetada üksteisega kohakuti. Kinnita vatiin ja kangas uksele aerosoolpudelis kontaktliimi abil.

Voldi kanga servad alla ja kinnita äär liimipüstoliga puidu külge. Äärised kata omakorda ilupaelaga.

Põhjalikumat ülevaadet töö igast sammust ja seda, kuidas valminud peatsit seina külge kinnitada, vaata lähemalt Rachel Ranney videost: