Tekstiilivärvide valik on tänapäeval õnneks suur ja lai ning hõlpsalt saab värvida nii naturaalseid kui ka sünteetilisi kangaid. Kui vanasti tähendas riidevärvimine tülikat pajas keetmist, siis nüüd saab läbi ajada vaid paari veeämbriga ning mõni värv ei vaja kangasse kinnistumiseks isegi soola ega äädikat. Täpsemaid juhiseid loe värvipakilt, sest iga toote puhul võib see protseduur pisut erineda. Inspiratsiooni ammuta siit:

Vaja läheb: kardinaid, kahte suurt plastikkonteinerit, pesukaussi või suuremat ämbrit, vees lahustuvat tekstiilivärvi ja kummikindaid.

Nippe värvimiseks:

1. Enne, kui kardinate värvimise kallale asud, kasta nad umbes 2/3 pikkuse ulatuses korraks vette. Nii saad hiljem õrnema ja hajutatud tulemuse.

2. Täida üks plastkonteiner veega ja sega sinna vajalik kogus tekstiilivärvi. Ära pane kogu värvipaki sisu korraga vette, vaid hoia pisut värvi ka hilisemaks, et anda alumisele äärele tumedam ja intensiivsem toon. Teise konteinerisse jäta puhas vesi, kus kangast loputada.

3. Pista kardina alumine ots umbes 1/3 kardinapikkuse ulatuses valmissegatud värvilahusesse ning hoia seal 5-15 minutit olenevalt soovitud intensiivusastmest. Seejärel vääna liigne vesi kardinatest välja ning eemalda kangas täies ulatuses konteinerist. Jälgi et alumine värvitud osa ei puutuks ülemise värvimata ja kuiva osaga kokku.

4. Lisa värvilahusesse veel värvipulbrit ja kasta sinna nüüd vaid kardinate alumine osa, kuhu soovid tumedamat tooni.

5. Loputa kardina värvitud osa puhtas vees ja eemalda üleliigne värv.

6. Aseta kardinad kuivama. Ideaalne on teha seda õues või rõdul. Siseruumides kata kardinate alune kile ja ajalehtedega, et vältida põranda määrdumist.

Vaata täpsemaid instruktsioone videost:

LOE LISAKS: