Seina tekstuur

Kui sein on krobeline, on tahvlivärvi keerukam kasutada. Enne tahvlivärvi kasutamist tuleks krobeline sein võimalikult tasaseks pahteldada. Kui seinal on vaid õrn tekstuur, võib pahteldamise asemel proovida seda ka liivapaberi abiga pisut siledamaks lihvida.

Seinale on vajalik kanda vähemalt kaks kihti värvi

Mida rohkem kihte seinale kannad, seda ühtlasem jääb pind. Tahvlivärvi kasutades võiksid kanda seinale vähemalt kaks kihti, kuid parema tulemuse nimel ei tee liiga ka kolm kuni neli kihti värvi. Kokkuvõttes sõltub kõik seina pinnast ja värvi kvaliteedist.

Kuivamine võtab kolm päeva aega

Tahvlivärviga kaetud ala peaks kuivama vähemalt kolm päeva, enne kui sellele kriidiga joonistama hakkad. Kui sein on kuivanud, kata see üleni kriidiga ja seejärel pühi kriit kuiva rätikuga maha. Peale seda on sein kasutamiseks valmis.

Tahvlivärviga kaetud seinale saad kinnitada ka magneteid

Sega tahvlivärv magneetilise kruntvärviga kokku ning tulemuseks saadki magneetilise pinna. Et värvitud pinnale magnetid aga päriselt ikka kinni jääksid, on sellele vaja kanda vähemalt kolm kihti värvi.

Kui seina värvida ei soovi, leidub ka teisi variante

Näiteks saad osta seinale kleebitava tapeedi, millele saad samuti kriidiga joonistada, kuid mille saad soovi korral hiljem eemaldada.

Allikas: housebeautiful.com

LOE LISAKS: