Esik on kodu visiitkaart. Et ruum oleks isikupärane, pole alati mõistlik kasutada vaid harjumuspäraseid rippuvaid valgusteid. Hoopis parema tulemuse saab kombineeritud valgustite kasutamisega. Esikuvalgustid tervitavad sind iga päev!

  • Karman seinavalgusti Norma M. Karman valgusti Norma riputatakse trossiga lakke ja varustatakse raskuspommiga. Kuppel on linasest tekstiilist ja korpus keraamikast. Samast sarjast on võimalik lisaks tellida ka laua-, põranda- ja rippvalgusteid, vaata lähemalt SIIT.


Pole saladus, et õige valgusega saab visuaalselt luua sobivamat ruumi kuju. Kitsa ruumi korral soovitatakse seinte valgustamist. Madala ja väikse ruumi korral mõistagi võiks loobuda üldse rippuvatest valgustitest ja kasutada kas laepinnapealseid või süvisvalgusteid ja paigutada need üle ruumi.

  • Karman via Rizzo. Karman valge või hall keraamiline rippvalgusti nimega via Rizzo. saab juurde tellida keraamilise linu või papagoi, vaata lähemalt SIIT.


Kombineeritud valgus koosneb üld- ja kohtvalgusest. Karniisi taha saab hõlpsasti paigutada kas luminofoortorud või LED-ribad. Sellise lahenduse puhul võiks ruumi tuua lisavalguse garderoobi valgustamisega või peegli juurde seinavalgustitega. Hubasust loovad ka riiuli- ja kapialune valgus või miks mitte sättida valgus hoopis peegli taha. Suunatava valgusega saab välja tuua ruumis olulisi ja huvitavaid objekte, on selleks siis mõni disainielement, lill, riiul või maal. Valgustite endiga saab luua efektseid mustreid, kuid valgusti võib ka ise olla üks disainielementidest.

  • Flos The running magnet. Flosi uudne süvistatav siinisüsteem.Valgustid kinnituvad siinile magnetitega.Võimalik on kasutada suundvalgusteid ja ka hajutatud varianti, vaata lähemalt SIIT.

Eelkõige tuleb valgustite valikul lähtuda muidugi ruumi suurusest, kujust, lae kõrgusest, seinte värvist, mööblist ja päevavalguse olemasolust. Oluline on, et valgustuse üleminek esikust järgnevasse ruumi ei oleks liiga kontrastne. Avatud ruumide korral, kus esik on eluruumi üks osa, tuleks silmas pidada kogu ruumi disaini ja lahendust.

  • Flos iC light, valgusti IC opaalklaasist kupliga, samas sarjas on ka põranda ja seinalambid, vaata lähemalt SIIT.


Kui esikus on meeleoluvalgusteid või markeerimisvalgust, mis põleb pikemat aega tasub mõelda LEDide kasutamisele. Tänapäevased LEDid on sooja valgusega, säästlikud ja väga sobilikud ruumides, kus valgustite hooldamine on raskesti ligipääsetav (näiteks kõrged laed), sest valgustid ei vaja valgusallikate ümbervahetust, vaid kestavad aastaid.

  • Flos OK valgusti, efektne toitekaabli ja pistikuga, vaata lähemalt SIIT.


  • Flos Aba jourd.. seinasüvistatva valgusti Soft Spun, vaata lähemalt SIIT.


Jaga
Kommentaarid