1. Salveikarva hõbehall

Kui kurvameelne hall mõjub pikapeale rusuvalt, siis selle sillerdav hõbedane alatoon segatuna tilga rohelisega ühendab halli rahustava aspekti rohelise värvi kevadise rõõmuküllusega. Interjööris ei mõju toon liiga pealtükkivalt ja seda annab edukalt sobitada nii minimalistlikusse linnakorterisse kui ka hubasesse maamajja.

Foto: Valspar.com, toon: 5002-1B Smoke Infusion

2. Taevasinine

Kellele ei meeldiks pilvitu taevas ja päikesepaiste? Taevasinine aitab kompenseerida karmi kliima puuduseid ja pakkuda leevendust halli päeva.

Foto: Valspar.com, toon: 5002-5B Dreamy Clouds


Sinine on populaarseim värv magamistoas. Samas ei mõju mitte kõik sinised uinutavalt. Kui reibas taevasinine mõjub hormonaalsüsteemile positiivselt ja virgutavalt ning sellises ruumis on hea päeva alustada, siis mahedam pastelne sinine rahustab ja aitab lõõgastuda.

Fotod 2x: Shutterstock

3. Tume violetne

Lilla kombineerib sinise rahustavat ja punase ergutavat mõju. Selle sügavamad varjundid aitavad luua harmoonilise ja rahuliku, kuid mitte uinutava atmosfääri. Sügav lilla värv parandab keskendumist ja aitab mõtteid koondada.

Foto: Shutterstock


Mida tumedam on lilla, seda meditatiivsemalt ta mõjub.

Foto: Valspar.com, toon: 4010-2 Twilight Purple


4. Särtsakas roheline

Kollasest ja rohelisest kombineeritud päikseline roheline sulatab ka kõige jäisema südame. Energiast pulbitsev toon ühendab endas päikese soojust ja looduse rohetavat ilu. Igavesti kestev kevad on seda värvi kasutades interjööris garanteeritud!

Foto: Shutterstock

Foto: Valspar.com, toon: 6007-6C Crushed Oregano


5. Helekollane

Kollane värv mõjub ajule samamoodi nagu päike äratades üles kõik viis meelt. Kollane süstib meisse energiat ja vallandab koheselt õnnehormoonid. Kollane värv on ideaalne köögis, kus rõõmsalt algavat päeva tervitada.

Foto: Shutterstock

Ka lastetoas on kollane populaarne värv, sest uuringute põhjal tunnevad lapsed end kollasest värvist ümbritsetuna rõõmsamalt ja rahulikumalt.

Foto: Valspar.com, toon:3007-4B Daisy Spell


LOE LISAKS: