1. Puhasta pesumasinat



Ebameeldivate lõhnade põhisüüdlaseks on tihti pesumasin ise, sest tihti eeldatakse, et masin peseb pesutsükli käigus ka ennast puhtaks. Päris nii see aga ei ole ning masinasse koguneb aja jooksul riietelt eraldunud mustust. Pesumasina puhtastamiseks on olemas spetsiaalseid masinapuhastajaid, kuid abi saab ka kodustest vahenditest. Pane pesupulbrisahtlisse paar pakki sidrunhapet ja pane masin tühjalt pesema. Uksetihendeid võib puhastada lahja äädikaveega, mis on ühtlasi tõhusaks abimeheks hallituse vastu. Kindlasti ei tohiks peale pesupesemist trumliust kohe kinni panna, sest vastasel juhul ei kuiva masin seest ära ning hallitus ja paha lõhn ongi kerged tekkima.

2. Ära viivita pesu kuivatamisega

Paljudel inimestel on kombeks jätta märg pesu masinasse, kuigi pesutsükkel on lõppenud. Ikka on midagi muud samal ajal teha, kui masin peseb. Soe, pime ja suletud ruum on aga kahjuks bakteritele ideaalne kasvulava. Seega tasub riided peale tsükli lõppu otsekohe kuivama panna.

3. Väldi niiskust pesukorvis

Ära pane mitte kunagi niiskeid riideid musta pesu korvi. Kui ei ole võimalik niiskeks saanud musti riideid või rätikuid kohe pessu panna, siis pane need kindlasti enne kuivama. Nii ei tekita nad pesu pesemisel ebameeldivaid lõhnu, mis kanduvad ka teistele masinas pestavatele esemetele.

4. Kuivata korralikult

Kui sul ei ole spetsiaalset kuivatit, kus pesu kuivatada, arvesta kanga raskuse ja tihedusega. Paksemad rätikud ja rasked riideesemed nagu teksapüksid kuivavad kauem, mistõttu on tark asetada nad hästi ventileeritud kohta. Suvisel ajal on muidugi ideaalne pesu õues kuivatada.

5. Ära kasuta pesupehmendajaid

Paljud eelistavad kasutada erinevaid pesupehmendajaid, mis võivad aga oodatud kasu asemel hoopis kahju tuua. Kui kasutad pesutsükli ajal väga palju erinevaid kemikaale, ei pruugi nad loputuse käigus korralikult kanga seest välja tulla ning riided jäävad kleepuvaks. Samuti kuivavad pesupehmendajatega töödeldud riided kauem. Looduslik pesupehmendi on äädikas, mida võid pisikestes kogustes lahjendatud kujul pesuveele lisada. Samuti ei tasu pesupulbrit üle doseerida, tulemus võib olla taas vastupidine!

Allikas: sheknows.com

LOE LISAKS: