1. Valgustus

Mida lähemale jõuab pime aeg, seda olulisemaks muutub hea valgustus. Leia köögis koht mõnele lahedale valgustile, mis lisaks praktilisele poolele ka ruumile uue fookuspukti tekitab. Hästi valitud valgusti annab köögile värske ilme ning tänu täiendavatele valgusallikatele paistab ka köök uues valguses!

Foto: IKEA

2. Dekoreeri tühjad seinad köögitarvetega

Tühjad seinapinnad võivad olenevalt ruumist mõjuda kõledalt. Et köögis on ebastabiilne õhuniiskus ja rasvapritsmeid jõuavad ka seintele, ei ole köök just kodu kõige sobivam ruum väärtuslike kunstiteoste või armsate fotode eksponeerimiseks. Kui aga asjale loominguliselt läheneda, võib tühjad seinad täita kasvõi lõikelaudade või tassikollektsioonidega ehk esemetega, mida on lihtne puhastada!

Foto: Shutterstock


Köögile, nagu igalegi teisele ruumile, annavad hubase välimuse toataimed. Aknalaua asemel leia neile ka mõni põnevam koht — miks mitte seada taimestik sisse hoopis seinariiulile?

3. Uued kardinad

Kodutekstiilid on ruumikujunduses pisike, kuid väga võimas detail. Piisab, kui vahetada värvilised kardinad ühevärvilise vastu või ühevärvilised kirjude vastu — tulemus võib olla üllatav!

Foto: Shutterstock


4. Kujunda uus tagasein

Uued plaadid, pesemiskindel tapeet, klaas või puit — võimalusi on lõputult. Vanad ja väsinud seinaplaadid võid ka lihtsalt üle värvida.

5. Lisa värvi!

Kui oled ammu unistanud uuest köögimööblist, aga ettevõtmine ei mahu kas ajakavasse või eelarvesse, saab abi ka paarist purgist mööblivärvist. Tõenäoliselt on see kõige kiirem ja soodsam viis köögile suurem stiilimuutus teha. Ära unusta ka vanu kapinuppe uute vastu vahetada!

LOE LISAKS: