1. Kui ruum tundub väike ja kokkusurutud

- Puhasta ruum ebavajalikest asjadest, mis võtavad asjatut ruumi. Selleks võivad olla vanad mööbliesemed, aga ka lihtsalt ruumi võtvad kasutud "aksessuaarid", millel tegelikult igasuguen praktiline ja esteetilien funktsioon puudub. Kasutuskõlblikud esemed võid viia taaskasutusse või müüa maha. Asjad, mida läheb vaja väga harva, võid pakkida kastidesse ja asetada kappi. Puhtana tasub hoida ka raamaturiiulid, et seal ei oleks asjatut kola.

- Värvi seinu. Värske värv annab ruumile hoobilt värske ilme. Leia toon, mis sobib olemasoleva mööbli ja kodutekstiilidega ja mis sind ennast kõnetab.

- Kinnita seintele suured peeglid. Need peegeldavad valgust ja muudavad ruumi visuaalselt suuremaks. Võid osta näiteks suure täispikkuses peegli ja toetada selle vastu seina. Söögilaua või diivani tagusele seinale võid kinnitada ka peegelplaadid. Peegli asukoht vali hoolikalt, et peegelduks vaid ilus koht.

Foto: Ellos.fi

2. Elutuba vajab uuendust, kuid raha napib

- Elutoa muutmiseks pole tarvis kulutada tervet varandust. Kõige rohkem maksab tavaliselt mööbel. Seetõttu on mõistlik kasutada nippe mööblile värske ilme andmiseks. Näiteks võid välja vahetada vana ja väsinud diivanikatte. Aitab ka uue diivanilaua ostmine või vana värvimine. Võid elutuppa lisada ka värskeid värve mõne kontrastse vaasi või patjade näol.

Foto: Shutterstock

3. Oodata on külalisi, kuid külalistetuba on kolast pungil

- Ilmselt ei aita muu, kui üks tõsine nädalavahetus sorteerimise ja põhjalikuma koristamise seltsis. Külalistetuba ei pea olema ideaalne, kuid hoia see puhas ja piisavalt avar, et seal viibimine oleks meeldiv. Hea nipp on kasutada uut ja ilusat voodipesu!

Foto: Unsplash

4. Seinad on igavad ja pea on mõtetest tühi

- Kui oled üürikorteri lagedatest seintest südinud, lisa neile näiteks mustreid. Müügil on erinevaid eemaldatavaid seinakleebiseid. Nii saad seina muuta näiteks vahvalt mummuliseks. Kui omanik lubab, võid ühe seina muuta aktsentseinaks ja selle julge ja erksa mustriga üle tapeetida.

- Kui omanik kruviaukude üle ei pahanda, täida sein lahedate piltidega ja fotodega ning juab tunnedki end palju kodusemalt!

Foto: Unsplash

5. Vaipkattega põrandad üürikorteris

- Vaipkattega põrandatele võid vabalt lisada uusi vaipu. Leidub ka lihtsasti eemaldatavaid põrandakatteid, mille saad kolides kaasa võtta.

Allikas: freshome.com

LOE LISAKS: