Eksperimenteeri punase värviga

Punane värv on kuulunud jõuluaegsesse sümboolikasse juba aastasadu. Kui soovid endagi jõululaual kaunist traditsiooni edasi kanda, siis valikuid on ju mitmeid. Kõige levinum on rüütada laud punase lauakattega ja lisada sinna valged nõud. Kuid asjale saab ka pisut tavatumalt ja omapärasemalt läheneda — näiteks võib üldpildi hoopis puhta ja minimalistlikuna hoida ning lisada sinna mõned punased aksessuaarid. Praegused trendid soosivad heledat mööblit ja värvilisi nõusid, näiteks punases toonis veiniklaasid või koogitaldrikud on pidulauale vägagi glamuurne valik.

Pieri julgelt punased pokaalid sarjast "Chiara".

Ammuta inspiratsiooni loodusest

Talvel on igatsus lopsaka roheluse ja loodusandide vastu väga lihtne peale tulema. Ka igihalja kuusega kodu ehtimise komme pärineb arvatavasti just soovist hallil ajal sombust ilma trotsida ja pisut õdusamat meeleolu luua. Jõululaua muudavadki hubaseks loodusest inspireeritud elemendid — käbid, marjad, kuuseoksad, millest kauneid kompositsioone sättida. Alati ei pea muidugi tõttama loodusesse, et sealt neid detaile otsida. Väga heaks alternatiiviks on juba valmis lauakaunistused, mida igal aastal jõulude ajal uuesti kasutada. Kunstmaterjalist vanikuid ja oksakesi võid sättida nii vaasidesse, sööginõudele kui ka punuda neist suuremaid kompositsioone, mida seada taldrikute ja toiduvaagnate vahele.

Pieri lauakaunistused ja lauanõud seeriast "Righe".

Lisa pidulikke detaile

Jõule naudime vaid korra aastas ja nii erilise sündmuse puhul tasub käiku lasta mõistagi kõige erilisemad ja kaunimad lauanõud, mida igapäevaselt kasutada ei raatsita. Lõpuks muudavadki hetke meeldejäävaks pisikesed detailid, mida just selle päevaga seostame — suurejoonelised küünlajalad, elegantsed veinipokaalid või elegantse disainiga koogialused. Materjalidest on moes taas looduslähedane puit, aga ka kuldsed ja pronksitoonid. Võid julgelt omavahel ka erinevaid materjale ja metallitoone kombineerida, sest pisut eklektiline lähenemine loob alati omapärase ja huvitava tulemuse.

Pieri koogialus sarjast "Amay".
Pieri küünlajalg sarjast "Tildonk".

Austa traditsioone
Kuigi tore on igal aastal oma jõululaual ka mõnda uut ja värsket detaili näha, siis mõnusa jõulutunde loovad ikkagi ka oma looga esemeid või klassikalise hõnguga detailid. Näiteks Pieri lauanõude kolletsioonist pärit Vienna vaagnad, söögitaldrikud või kohvitassid mõjuvad oma lihtsas, kuid ajaloole viitavas disainis ajatult ja need on nõud, mida võid julgelt aastakümneid kasutada, ilma, et peaks kartma trendide vahetumist.
Pieri vaagen sarjast "Vienna".

Pööra tähelepanu korralikule söögilauale

Kuigi pisikesed detailid on olulised, siis ära ei tasuks unustada ka korralikku söögilauda ja toole — need on elemendid, millest sõltub lõpuks ikkagi see, kui mugavalt me end lauas tunneme. Söögilaua valikul on oluline, et see oleks kasutatav igapäevaselt, aga mõjuks ka suuremaid sündmusi tähistades soliidselt ja väärikalt. Pieri puidust söögilaud sarjast “Munich” on ühest küljest lihtne ja maalähedane, teisalt on seda imelihtne pidulikuks sättida, sest raske on leida lauanõusid või dekoratsioone, mis puiduga kokku ei sobiks. Kui eelistad heledamaid toone, ümaramaid vorme ja skandinaavialikku maakodu-stiili, siis Pieri kollektsioonist leiab ka helge ja õhulise “Havanna” söögitoakomplekti.

Pieri söögilaud sarjast "Munich".
Pieri söögitoakomplekt sarjast "Havanna".

Pieri poed asuvad Ülemiste keskuses ja Lõunakeskuses ning kindlasti tasub külastada ka Pieri e-poodi!

Jaga
Kommentaarid