1. Kuidas valida endale sobivat vanni?
Kõigepealt tuleb vaadata üle ruum, kuhu vann paigaldatakse. Sellest selgub vanni võimalik pikkus ja laius, samuti võimalik kuju.
Pikkuse kõrval tuleb arvestada ka inimese pikkusega, s. vanni sisemõõduga, eeskätt peab ju olema vannis mugav olla.
Kui kasutajaid on mitu ja nende pikkuste vahe on suur, tuleb vanni mõõdus teha kompromiss suurema kasutaja kasuks (reeglina naisterahvas).
Vanni vorm (näiteks kandiline või ümaramate vormidega) valitakse kas ise või koostöös sisekujundajaga.
Kontrollida tuleb kindlasti piisava hulga sooja vee või selle tootmise võimaluse olemasolu.
Loomulikult on igal inimesel oma eelistus vanni materjali valikul (akrüül, plekk, malm, kunstkivi).
Massaaživanni puhul informeerida müügispetsialisti kindlasti, kui kasutajate seas on lapsi või vanemaid ning vaegustega inimesi. Sel juhul peaks massaažisüsteem olema ehitatud arvestades neid kasutajaid.

2. Mida teha, kui kanalisatsiooni- ja veeüenduse asukoht objektil ei vasta kataloogi joonisele?
Soovitame teha joonis kanalisatsiooni- ja veeühenduste paiknemise kohta ruumis koos mõõtudega ning edastada edasimüüjale, kes hindab olukorda ja pakub lahenduse.

3. Kas vannile saab paigaldada kliendi valitud segisti?
Aquator OÜ paigaldab kliendi poolt toodud segisteid, kuid hindab enne kokkuleppimist segisti jooniste järgi paigalduse võimalikkust. Seega oleks enne segisti ostmist soovitav muretseda müüjalt segisti tehniline joonis ja edastada see Aquator OÜ töötajale või esindajale.

4. Tahan panna vanni kahe seina vahele, kuid ruumi mõõt on vanni mõõdust väiksem, siis mida teha? Kas vanni saab n-ö mõõtu lõigata?
Saab küll teatud piirides. Soovitame mõõta seinte vahekaugus vanni tagaseinas ja vanni laiusmõõdu kaugusel tagaseinast (esiserva kohal) ning edastada Aquator OÜ töötajale või esindajale.

5. Kuidas vanni hooldada ja puhastada?
Link Aquator vannid - Hooldamine lehel

6. Peale mullivanni paigaldamist selgus kaks probleemi:
1) hoones ei ole teatud hetkedel võimalik toota piisavas koguses kuuma vett kogu vanni täitmiseks 2)vanni vesi jahtub väga kiirelt. Sellest tingituna küsimus, kas vannile on võimalik paigalda eraldiseisev küttekeha, mis soojendaks massaazivannis ringlevat vett ja lahendaks jaheda vee probleemi?
Vannile saab põhimõtteliselt paigaldada vannivee soojendi, kuid et sellega saaks mõistliku aja jooksul vannivee soojemaks (~15-20 min), on vajalik paigaldada minimaalselt 3 kW-ne, aga veel parem 6 kW-ne veesoojendi. Mõlemad eeldavad 3-faasilist elektritoidet.
Vee kiirel jahtumisel on tavaliselt üks põhjus - õhupõhja (nn mullivanni) õhuga toitev õhupuhur ei soojenda veest läbipuhutavat õhku veetemperatuurini ja see ongi see, mis veetemperatuuri kiirelt alandab. Selle vältimiseks on vaja asendada olemasolev õhupuhur sellisega, kus sisaldub ka õhu eelsoojendus.

7. Kui Teie vannis on massaaži funktsioon töös ja lapse käsi/sõrm peaks minema sinna auku, kust vann massaaži teeb, kas see on laspsele ohutu? Millist vanni Te soovitaksite, kui vannis käivad lapsed?
Aquatori massaažvannides kasutame 3 tüüpi veemassaažidüüse: mikro- (väike), midi- (keskmine) ja superdüüs(suur). Rohkem kui 17 tegutsemisaasta jooksul ei ole kordagi esinenud juhtu, kus ükskõik mis vanuses lapse sõrm veedüüsi kinni jääks. Mikrodüüs on selleks liiga väikese avaga, mididüüs aga juba piisavalt suure avaga, et laps oma näpu välja saaks tõmmata, superdüüsist rääkimata. Ka düüside avade sisekonstruktsioon ei oma mingeid nurki, ääri jms., mis võiksid takistada lapse näpu vabalt sisse-välja liikumist. Kokkuvõttes ei näe ma veedüüsidest lähtuvat ohtu lapsele. Seda kinnitab ka praktika.

Isiklikult pean lapse seisukohast kõige paremaks vanniks Salvadore 180. Seda põhjusel, et kogu vanni ava ulatuses paiknevad kahel pool käetoed. See tagab toetus ja/või haardepinna kogu vanni ulatuses, kui laps tasakaalu peaks kaotama. Käetoe ääred on piisavalt suure raadiusega (loe mitteteravad). Vanni ava laius käetugede vahel on 49 cm, mis on piisavalt lai, et lapsel oleks mugav toimetada ja piisavalt kitsas, et laps käsi laiali ajades käetoele toetuda saaks.
Vanni pooles ulatuses ehk käetugedeni täites on vee sügavus 23 cm, mis on lapsele sobiv.

Vanni Salvadore 180 võimalikuks puuduseks on suur laius 96 cm, mis ei võimalda teda igasse vannituppa paigaldada. Kui see on nii, soovitan külastada Aquatori salongi, et leida sobiv lahendus muude variantide hulgast. Väga hea oleks kui saate vannitoa plaani (kasvõi käsitsi visandatuna) kaasa võtta.

8. Kas teilt on võimalik soetada lisaks vannidele ka massaažidušikabiine?
Aquator ei tooda dušikabiine.

9. Kas Aquatori vanne on võimalik osta ka Soomest Helsingi lähedalt?
FEALER OY
Kukkoinharjuntie 6
03300 Otalampi, Finland (~40 km Helsingi keskusest)
Tel: +358 4512 83080
leif@rautamaailma.net

Tel:+3585040 73433
Silvia@rautamaailma.net

Jaga
Kommentaarid