Veidi kulunud moega sinepikollane ja kakaopruun on moes, või on värvide erksus ja tonaalsus tugevalt maha keeratud. Pildil Carlesso  Valentina.

Valgustite vorm on mitmekesine

Leidub ümaraid palle ja lopergusi väljavenitatud vorme. Olemas on koonused ja kandilised valgustid. Silma jääb dekoratiiv-tehniliste valgustite äärmiselt puhas joon ning lihtsus. Palju on torujaid vorme. Valgustid muutuvad ikka aina väiksemateks ja minimalistlikumaks. Pildil Icone Spollo.

Üllatava combacki teeb klaasist kuplite esindatus. Rohkesti efektset puhutud klaaskupleid valgustitena jätavad uhke mulje. Paljudel juhtudel on tegu käsitööga. Iga valgusti on unikaalne ja eriline. Pildil Bocci valgustid.

Pildil Gangini&Tucci sibulvormid.


Uudsena mõjuvad nii katseklaasi vormis valgustid kui ka pilvedeks puhutud klaasist kuplid. Just nimelt klaasist puhutud vormid. 

Varasemate aastate plastikute ja kergete PV-materjalide valik on jäänud mõnevõrra tagasihoidlikumaks.

Õhulised traatjad kuplid

Justkui traatkorve meenutavad valgustid on saanud disainerite käe all rida erinevaid vorme ja värve. Pildil Forestier Papillion.

Retrohõnguline ehk uuestisündinud vana

Kõik hea kordub. Uuesti tootma hakatud valgustid kannavad endas ajaloohõngu ja väärikust.
Vanemal põlvkonnal on hea äratundmisrõõm, nooremale generatsioonile aga üllatuslik pööre.
Sõna vintage kuulub paljude tootjate valgustite nimestikku. Pildil Leds seinavalgusti sari Funk.

Retro luksuslikumat versiooni pakub portugali firma Delightfull. Valgustid viivad meid 50-60ndatesse. Kullakarvalised retrohõngulised valgustid on käsitööna sündinud, luues meeleolu kaasaegsesse interjööri. Kujundatud out of box innovatiivse disainimisega - unikaalsed ja erilised.

Kujunda endale ise sobilik valgus

Mõistagi jätkub palju innovaatilisust. Esindatud on valgustid, kus klient ise kodus saab selle suurust, kuju või asetust muuta. Valgusti Yoyo kuju saab kergesti muuta vaid pommidest sikutades.

Lahendus on leitud üsna sagedasele olukorrale, kus rippvalgusti asukoht muutub ebafunktsionaalseks, kui mööblit ümber paigutatakse. Tavapärane on laua pikendus või selle nihutamine jätab laua justkui üksinda ja ruumi valgustamata. Selleks on tootjad täiustanud valgusteid erinevate moodustega, et ka valgusti saab lauale järgi tuua. Või saab valgustit laua pikendades samuti suurendada-pikendada.

Üksikvalgustite oskuslik grupeerimine annab kodule eripära. Pildil Studio Italia Nostalgia. 

Samuti saab paljutrossilisi valgusteid nii väiksema kui ka suurema haardega paigutada ümber keskme. 

Seinavalgustit aga saab dekoratiivseks elemendiks muuta vaid valgusti pealmist osa liigutades, mil eri asendite puhul valgusvoog joonistub vihkude ja varjudena. Pildil Studio Italia Pin up.

Samuti on võimalik võimsate powerLEDide abil mängida seinale huvitavaid mustreid valgusvihkude abil. Need optikaga varustatud kitsad kiired saavad olla kuni 5 m pikkused. Pildil Linealight Loop kitsas kiir.

Paljud väljapanekud olid silmatorkavad seetõttu, et sarnased erimõõtmelised valgustid moodustasid grupeeritult kauni ja õdusalt valgustatud interjööri. Pildil Bover seinavalgusti Tria.

Midagi uut - interaktiivne valgusti

Elektroonika annab valgustitele iseseisva liikuvuse, muutes sellega valgusti mõõtmeid kitsamaks, laiemaks või luues valguse muutuse süvisvalgustites ja valguse esiletoomises. Interaktiivse valgusti on disaininud Xaveer Claerhout& Barbara Van Biervliet. 

Innovaatilisus seisneb käsitluse lihtsuses

Flos tutvustab dekoratiiv-tehnilist valgussüsteemi Running Magnet Light Strip ja Spot Module. See süvis- või pinnapealne süsteem võimaldab valgustada ruume nii laest kui ka seintelt. Süsteem ise on väga minimalistliku joonega, mida saab kergelt ise kujundada, erineva kujuga spotte saab ise lihtsasti paigaldada vastavalt vajadusele ja soovile sikutates spotti koos jalaga siini seest välja ning paigutades lihtsa käevajutusega tagasi uude sobilikku siini ossa. Abiks siin on salakaval magnet. Innovaatilise lahendusena saab igat sellist spotti ka eraldi selle küljest olevast dimmerist vajadusel hämardada.

Tootedisainerite pärusmaa

Kuulsate loojate hulka on vastuvõetud noor vene mees Dima Loginoff, kes on sündinud ja õppinud Venemaal. Vaatamata oma noorusele, on ta juba pälvinud rida tunnustusi. Sellel messil oli tema valgusteid näha erinevate tootjate juures. Axo Light presenteeris kahte Dima Loginoffi valgustit. See Mountain nimeline valgusti peidab endas reljeefset mäestikku.

Morosini Evilstyle esindas Dima Loginoffi valgustit nimega Memoria.

Juba nimekad disainerid esindasid ka sel aastal uut loomet. Marchel Wandresilt Barovier &Tosos klaaskuplitega valgusti Perseus.


Jasper Morrisonilt Superloon põrandavalgusti Flosis.

Philippe Starck aitas oma vana sõpra restorani omanikku ja mõtles välja Flosi süvisvalgustite valgusallikate kergema käsitlemise võimaluse. Nimelt disainis ta süvisvalgustite ümber kummist osa, mis võimaldab kerge vaevaga kõrgel laes valgusallika asukohta sättida.

Antonio Citterio täiendas kuulsat Flosi Kelvinit. Marc Sadleri Beluga uus variant uhkeldas Fabbiani boxis.

Out of box ehk vaid fantaasia on piiriks...
Carlesso rippvalgusti Peg.


Carelesso rippvalgusti nimega Memory, mille peale saab lühiteateid või märkmeid jätta või magneti abil pisiesemeid kinnitada.

Äärmiselt daamilik valgusti Carlesso Dame.

Kiikhobune Karman Yahoo.