Sageli arvatakse, et kui on väike tuba, siis peab sinna panema ka palju väikeseid kapikesi, et kõike ära mahutada. Väikesed esemed teevad aga pildi kirjuks ega loo avaramat tunnet. Päästerõngaks on siin hoopis maast laeni riidekapp, millel võiks olla lükandpeegeluksed. Peegel teeb toa suuremaks ja lükanduksed liiguvad ühel joonel ega võta asjata ruumi. Alternatiivina võib lükanduste asemel olla ka sobiv kangas, mis on ka odavam lahendus. Kangas peaks olema aga piisavalt tihe, et tolm riietest eemal hoida.

Kui voodi võtab suurema osa põrandapinnast, siis on mõistlik kasutada elegantset laevalgust, reguleeritava valgustugevusega seinalampe või led-ribasid. Viimaseid saab kasutada kasvõi riidekapi ülaääres — see loob maheda valguse ja valgustab ühtlasi ka kapsi sisu. Laelamp võiks olla heledat tooni, sest nii on toa üldmulje avaram ja kõrgem.

Voodi alla saab paigutada ratastel sahtlid või kaunistatud kastikesed, mis voodi alt välja paistes ei riiva silma, vaid sobivad ülejäänud sisustusega. Voodi alla saab paigutada voodipesu ja tekid-padjad.
Kui kuidagi televiisorita magamistoas ei saa, siis on see mõistlik paigutada seinale. Nii ei pea selle hoidmiseks ostma eraldi kappi.

Aknalaud võib jääda pea kohale, vajadusel saab seda kasutada öökapikese asemel. Kui on sügavam aknalaud, saab sinna ehk luua mõnusa istumiskoha.
Pea kohale võib jääda ka hoopis riiulitega seinaosa. Sinna saab paigutada raamatud, lille, raamitud fotod või mõne kunstiteose. Lillede kohta tasub uurida lillepoest, milline lill võiks sobida just väikesesse magamistuppa. Näiteks havisaba toodab öösel palju hapnikku ja võiks olla üks kandidaat magamistuppa.
Majesteetlik, ent minimalistlik orhidee sobib väikesesse magamistuppa ideaalselt. Foto: Morguefile

Avarama mulje loovad heledad ja neutraalsed toonid. Samas ei saa öelda, et tumedad toonid magamistoas halb valik on — šokolaadipruun ja ploomikarva lilla loovad õdusa ja mugava meeleolu. Nagu ühes magamistoas olema peabki.
Soovitatav on kasutada seinal triibumotiivi, olgu selleks värv või tapeet. Vertikaalne triip lisab toale kõrgust, horisontaalne teeb toa visuaalselt pikemaks. Sõltub, mida parasjagu vaja rõhutada on.

Kangavalikul eelista lihtsama mustriga ja kerget kangast. Eriti oluline on kanga läbipaistvus ja õhulisus kardinate puhul.

Oluline on hoida ühtset stiili, siis ei muutu väike tuba kurnavaks.