Disainiturult „Jõuluks koju 2018“ leiab kvaliteetseid ja eriilmelisi näiteid parimast Eesti disainist, mille žürii on 264 kaubamärgi seast välja valinud. Paljud disainerid on kohal uute toodetega ja pakuvad neid saabuvate pühade puhul ka erihindadega. Oma valiku koju sobivatest kingiideedest tegime meiegi:

1. Marion Isabelle Varik

Marion Isabelle Varik on portselani- ja tootedisainer, kelle tööde hulgast leiab laias valikus portselanist lauanõusid, aksessuaare ja mitmeid praktilisi sisustuselemente. Marioni töid iseloomustab lihtne elegants, selge rõhuasetus ning võluv tasakaal põhjamaiselt napi vormi ja idamaiselt väljendusrikka dekoori vahel.

Portselansari “OH Baby” silmapaistev ja kõnekas sari erisuuruses tassidest, vaasidest, toosidest ja alustest, valikus üle 30 erineva toote. Detailid 24k kullaga. “1001 ööd” Romantiline ja luksuslik lauanõudesari, detailid maalitud 24k kullaga. “French Doll” Minimalistlik ja goemeetriline, lihtne aga iseloomuga sari tee ja kohvi nautijatele.

Foto: www.marionisabelle.com

2. NÜÜD Ceramics

NÜÜD Ceramics on kaasaegse keraamikastuudio, kes disainib ja valmistab käsitsi minimalistlikku esteetikat kandvaid lauanõusid ja sisustustooteid nii väikeseeriatena kui ka eritellimusena restoranidele ja kohvikutele. Disainiturult leiab näiteks kingikotti toonitud portelanist nõud: betoonjalal vaagnad, suured portselanist alused, betoonist seinakellad, latte-komplektid, espressotassid, taldrikute komplektid. Värvid: roosa, tumeroosa, kakao, hall, must, valge, roheline, terrakotta.

Foto: nuudceramics.com

3. Veranda by Birgit Pählapuu

Veranda kollektsioon koosneb neljast erinevat tüüpi klaasist: punase veini klaas, valge veini klaas, pits ja shampuse klaas. Seeria teeb mitmekesisemaks erinevad värvilahendused klaaside jalal ja tallal. Kupaosas on erinevaid vorme neli, kuid erinev värvilahendus annab võimaluse luua ühest klaasitüübist kuus erineva väljanägemisega toodet. Samuti saab näha disainiturul uusi tooteid — magustoidu serveermise aluseid.

Foto: www.birgitpahlapuu.com


4. Häli-Ann Tooms

Häli-Ann Tooms Studio liidab eksootilised õhutaimed ja minimalistlikud taimehoidjad täiuslikuks roheliseks pilgupüüdjaks, mis sobivad nii klassikalisesse kui moodsasse interjööri. “Oma toodete eksponeerimiseks oleme valinud õhutaimed, mis on erilised seetõttu, et nad ei vaja kasvamiseks mulda. Me soovime luua põnevat ja rohelist keskkonda, mida on lihtne hooldada ning mida saab vastavalt soovile kiiresti ümber kujundada.” Disainiturul tuleb müügile populaarne rippuv seeria messingust Trianglid ja Ringid, lisaks must-valge laua seeria Table Tower.

Foto: www.hali-anntooms.com

5. Tuuts

Kokkade peal katsetatud noad. Tuuts teeb nuge, mida köögis on kena kasutada ning mille taga on originaalne disain, kvaliteetsed materjalid ja käsitöö.

Fotod: tuuts.ee


6. Maailma Kõige Üksildasem Lambipood

Disainiturul saab lisaks valgustitele tutvuda ka erinevate köögitarvikutega: korraliku keraamilise sisuga pipra/soolaveskid, puust kausid, lisaks ka puust treitud jõuluehted ja valgustid.

Foto: www.paikesepuu.ee


7. Colnes

Colnes on unikaalseid ja julgeid valgusteid loov ettevõte, kus kombineeritakse õrnad, pastelsed toonid jõuliste materjalidega. Disainiturul “Jõuluks koju” tulevad müügile Colnese esimese valgustiseeria Unicorn lambid, kus on jõulised materjalid ühendatud õrnade toonidega lisades vürtsi kahe uue Ükssarvikuga, mis loovad veelgi isikupärasemat interjööri.

Foto: colnes.co


8. KOOSdisain

KOOSdisaini loovad kaks eesti disainerit, kelle teed ristusid tekstiilikunsti õppides. Jagades sarnast maailmavaadet ja ilumeelt luuakse koos kauneid asju. KOOSdisain valmistab looduslikest materjalidest sisustustekstiile, mis on praktilised ja kaasaegse disainiga. Disainiturul pakutakse sel hooajal populaarsust võitnud saunalinu, mis imavad hästi niiskust, kuivavad kiiresti, on vastupidavad ja lähevad kasutades aina pehmemaks. Uudistooted on nahast köögiaksessuaarid: pajakinnas, nahast korvid ja linane põll nahast detailidega.

Foto: koosdisain.ee


9. ZIZI

Staažika kodumaise linapoe ZIZI rikkalikust tootevalikust leiab täislinaseid tekstiile nii magamistuppa, kööki, elutuppa, söögilauale kui ka vannituppa ja sauna. Uusimast voodipesu ja köögirätikute kollektsioonist JAAM leiab trendikaid mustvalgeid triibu- ja ruudumustreid.

Linast köögirätikud imavad hästi vett, on ilusad ja kestavad kaua. Laiast värvi- ja mustrivalikust leiab igas stiilis kööki sobiva rätiku. Kollektsioonil JAAM on igal triibu- ja ruudumustril Tallinn-Riisipere raudtee rongijaamadelt saadud nimi.

Foto: www.zizi.ee


10. Marju Tammik

Marju Tammik on illustraator ja disainer, kelle lemmiktehnika on tushijoonistus kombineerituna akvarelli ja kollaazhiga. Marju Tammiku tööd on minimalistlikud ja kaasaegsed.

Marju Tammik toob Disainiturule uue illustratsioonide seeria, mis on kaasaegses, minimalistlikus ja põhjamaises stiilis. Lisaks kvaliteetses trükitehnikas teostatud (limiteeritud koguses ja signeeritud) printidele on valikus ka postkaardid ja uhiuus siidsallide kollekstioon.

Foto: www.marjutammik.com


11. LOOM Creative Studio

LOOM Creative Studio taga on illustraator Kristi Loom. LOOM toob uut kodu ootama erinevad illustratsioonid alates nimetähtedest ning lõpetades imepeenete originaalillustratsioonidega. Vürtsi annavad kelmikad loomadega postkaardid ja magnetid ning eriti teravale maitsele taaskasutatud rattakummist ehted ja karvased maod.

Foto: loomcreativestudio.com


12. Floora & Handle with Care

Disainer Kristi Tamming on disainiturul väljas oma kahe brändiga — Cardboard Christmas taaskasutatud materjalidest jõulukuuskede ning uutes kinkepakendites värskelt värviliste Floora taimekomplektidega. Juba laiemalt tuntud taaskasutatud materjalidest erinevas suuruses jõulukuused on saanud täiendust laienenud värvivaliku näol. Lisaks on valikus lahedaid ehteid, mida saab kasutada ka päris jõulukuuse ehtimiseks. Värvilised ja igihaljad Floora taimekomplektid on saanud kenad kinkepakendid.

Foto: www.unika.ee


13. HOOG

HOOG loob skandinaaviapäraseid kauni ja minimalistliku vormikeelega tooteid, milles on kombineeritud kvaliteetsed materjalid ja suurepärased käsitööoskused. Nagi “Sikk” on väike ja elegantne aksessuaar, millel ripuvad hästi nii bojaari kasukas, pajakindad kui saunalina. Peegel ja laineline riiul on valmistatud käsitööna vineerist ja väärispuu spoonist. Viimistlemisel on kasutatud naturaalset õli.

Foto: www.hoog.ee


14. SUME

SUME pakub portselanist lauanõusid, turul tulevad müügile portselanist lauanõude sarjad Tsirkus, Loom, Ruut, Tipp. Nõudel on dekooriks mustvalged graafilised joonistused digitrükitehnikas.

instagram:sumeporcelain


15. Upstairs

UPSTAIRS on Tallinnas asuv pereettevõte, mille asutasid 2011. aastal Pavel ja Maria Sidorenko. Pavel tegeleb tootedisainiga ja Maria keraamikaga. Ettevõtte UPSTAIRS eesmärk on luua funktsionaalseid, loomingulisi ja poeetilisi tooteid, mis säilitavad oma lihtsuse ruumi ja kasutajaga suheldes.“

Fotod: www.upstairs-shop.com