1. Tõnis Vellama värviline kroonlühter “Xposition”

Hiljuti Milano disaininädalal esitletud kroonlühter erineb Vellama varasematest valgustidisainidest oma julge värvilise rüü poolest. LED pirnidel töötav valgusti on interjööris tõeliseks pilgupüüdjaks ja sobib ideaalselt värskendama hallides ja valgetes toonides minimalistlikke ruume, mis lausa nõuavad väikeses koguses värvi. Foto: seos.ee

2. Vuul — käsitsi kootud tekid ja padjad

Uus bränd Eesti disainimaastlikul on võtnud suunaks täita kodud ülipehmete ja armsate tekkide- ja patjadega. Kudumid on valminud käsitsi ilma varraste abita Austraalia meriinovillast. Talvehooajal pakuvad tekid tõeliselt sooja ja pehmet äraolemist, suvel lihtsalt silmailu! Vuuli disainerite sõnul on väiksemad tekid igati praktilised ja tervislikud aksessuaarid ka lapsevankrisse.

Fotod 2x: vuul.ee

3. Minimalistlik rätikuhoidja Bjur’ilt

Uhiuue Eesti disainbrändi Bjur esimeseks tooteks on kodumaa meistrite käsitööna valminud metallist vannitoa käterätihoidja. Õhuline ese ei võta pisikeses vannitoas liialt ruumi ja lisab mõnusalt põhjamaist joont. Rätikuhoidja on kaetud vastupidava pulbervärviga.

Fotod: Bjur

4. Vaip “Diamond” stuudiolt Tekstiil Ruumis (disain: Monika Järg)

Tekstiilistuudio uusim vaip on kootud käsituft-tehnoloogias naturaalsetes värvitoonides. Villane vaip on mõnusalt pehme ja omapärase kujuga. Vaiba mustri toob esile kahe erineva struktuuri — veluurse ja aasalise pinna kombinatsioon. Valikus on ühevärvilised tagasihoidlikud ja erinevatest naturaalsetest toonidest säravad värvilahendused.

5. Diivan “Leaf” Oot-Oot Stuudiolt

Klassikaline, puhta vormiga ja mugava istumisega diivan sobib hästi erinevatesse ruumidesse. Olles ise piisavalt neutraalne, laseb LEAF hästi esile tulla muudel interjöörielementidel. Diivan on saadaval kahes pikkuses nii nurgadiivani kui ka klassikalise diivanina. Kollektsioonis on ka tugitool.


6. PULO valgustid ja sisustuselemendid

PULO loojateks on kaks disaini armastavat treialit — Kati ja Liis. Minimalistliku käekirjaga disain valmib säästlikul tootmisviisil ning toodangu juures kasutatakse Bolefloor põrandate tootmisjääke. Kõikides valgustites on kasutusel LED valgusallikad.

Fotod 2x: pulo.ee


7. Ra Sun’i järi “IO” ja uhiuus diivan “NOON”

Järi IO on kerge ja stiilne mööbliese, mille panust ruumile funktsionaalsuse lisamisel on raske üle hinnata. Elegantse disainiga pikajalgne ja kerge iste on loodud ilmestama mistahes ruumi ja pakkuma tuge nii kingapaelte sidumiseks kui ka lisaistmeks külla saabunud suurema seltskonna puhul.

Fotod 2x: rasun.ee

Diivan “NOON” on aus, naturaalne ja soe — ehe nahk pardisulgedega täidetud patjadel ning lina ja puuvilla kombinatsiooniga kangas annab kokku tulemuse, millelt püsti tõusmiseks on vaja väga head põhjust.

8. Radise ratastega diivanilaud “SAM”

Radis lubab ratastega diivanilaual sõidutada sinna, kus algab parasjagu malemäng, koogisöömine või filmivaatamine. Boonuseks on vaikseltsulguvad sahtlid. Pilkupüüdev laud on valmistatud Koskiseni filmivineerist.

Foto: radis.ee

LOE LISAKS: