Tõepoolest, uuenduslikud lahendused ei nõua tegelikult suuri investeeringuid. Valgustisalong Moodne Valgustus koostöös Eglo brändi valgusallikatega tuleb siinkohal kodusisustajale appi, aitab elavdada kodu värvimaailmaga ning luua soovitud meeleolu kiirelt ja lihtsalt.

Lahendused nupuvajutuse kaugusel

Kui varem tuli juba kodu projekteerides mõelda, kuidas ja millist valgustust koju tahetakse, siis nüüd on seda võimalik muuta igal ajahetkel. Soovid vahetada hõlpsalt valguse intensiivsust või värve – Eglo brändi valgusallikate abil on kõik võimalik vaid mõne nupuvajutusega.

Neile, kes soovivad hetkega valgustust muuta, tuleb appi STEP Dimmingu juhtimissüsteem, mida saab kasutada tavaliste E27, E14, GU10 lambipesadega valgustite puhul. Tarvis on vaid LED-valgusallikat, mida saab kolmeastmeliselt juhtida. Neid leiab Eglo valgusallikate valikust. STEP Dimmingu puhul ei ole pulti vaja – valgusallikat on võimalik vahetada ja valgust juhtida tavalise lülitiga. Olemas on kaks erinevat tüüpi valgusallikat: erineva intensiivsuse ehk 100% / 50% / 25% valikuga ning teine tüüp 100% külma / 50% sooja valguse valikuga.

“Esimese puhul toimib STEP Dimming nõnda, et vajutades lülitile korra, saate koju ereda täisvõimsusega valguse, kaks korda vajutades asendub see 50% mahedama valgusega ning kolm korda vajutades väheneb valguse intensiivsus veel poole võrra. Tegemist on võimalusega juhtida valgust, olla energiasäästlik ning muuta hõlpsalt valguse intensiivsust vastavalt vajadusele ükskõik millal. Uue süsteemi puhul on tarvilik ainult investeering kolmeastmelisse valgusallikasse, mis saab lülitilt impulsi, et süsteem toimiks,“ selgitab firma Moodne Valgustus esindaja.

Eglo brändi LED-valgusallikat saab kasutada kõigis olemasolevates valgustites, mis on sobiva sokliga. Küll aga tuleb tähele panna, et kinnise kupli korral on valgusallika eluiga kuumuse tõttu lühem – töötemperatuur määrab ära valgusallika eluea. Muus osas piiranguid ei ole, kasutada on võimalik nii süvistatavatel kui ka põrandalampidel.

Muuda valguse värvustemperatuuri

Lisaks valgustugevusele on võimalik juhtida kodustes tingimustes STEP Dimmingu juhtimissüsteemiga valguse värvustemperatuuri, asendada see vajadusel soojema või külmema valgusega. Nõnda on võimalik samast valgusallikast saada näiteks soe hõõglambi valgus ja külm töövalgus. Sooja valguse saamiseks tuleb vajutada korra – sel juhul läheb valgusallikas tööle 50% 2700 K intensiivsusega. Kaks korda vajutades lülitub valgus ümber aga eredaks 4000 K külma tooniga valguseks tugevusega 100%.

Võimalus valgusallika sooja-külma tooni juhtida on vajalik juhul, kui kodustes tingimustes on näiteks töö ja vaba aeg samades ruumides – siis on hea, kui saab eristada puhkamise ja töötamise valgust.
STEP Dimmingu süsteemi kujul on tegemist lihtsa ja mugava võimalusega. Eglo valgusallikaid pakuvad Decora, Bauhof, Ehituse ABC.

Juhi kodu valgusteid distantsilt

Täiesti uut lähenemist valguse juhtimisele võimaldab süsteem Eglo Connect, mille puhul valgusallikaid ja valgusteid juhitakse Bluetoothi ühendusega, seda nii puldiga kui ka nutitelefoni eelistajatel oma telefoniga. Eglo Connecti süsteemi pakub Decora, maale toob aga Moodne Valgustus. Eglo Connecti süsteemiga valgusallikatel ja valgustitel saab muuta nii valguse tugevust (sujuvalt kuni 100%), valge valguse värvustemperatuuri (sujuvalt soe valge 2700 K kuni külm valge 6500 K) ning mängida värvilise valgusega (kuni 16 miljonit erinevat värvitooni).

Vajaliku rakenduse – AwoX SmartLIGHT Mesh – saab mugavalt nutitelefoni tõmmata. Programmi on võimalik kasutada nii üksikute valgustite puhul kui ka koondada kodu kõik valgusallikad sinna alla. Võimalik on luua kuni 50 valgusallikat ühendav grupp – näiteks magamistoa valgustid või kogu maja –, lisaboonusena suhtlevad süsteemis olevad seadmed omavahel. Ühe nupuvajutusega saab valida Eglo Connecti süsteemis valgusallika põhilised soojad ja külmad toonid ning värvi.


Süsteemis on kokku 16 miljonit erinevat värvi, mille tugevust on võimalik muuta ning lemmikud endale salvestada. Samuti saab valida teema järgi – näiteks ocean, mis annab sinise värvigamma.

Eglo Connecti süsteemi seadistust on võimalik sättida ka nõnda, et valgus hakkab kindla aja tagant värvi muutma. Lisaks saab seadistada, millise valgusega mis kell ärkad, ning seadistada dünaamikat nõrgemast tugevamaks. Samuti muuta valgust muusika rütmis.

„Mis peamine, uued võimalused teevad inimeste elu igapidi lihtsamaks. Oled juba voodis, kuid unustasid tule maja teises otsas põlema? Ka sellele on lahendus, sest saad panna voodist kustu terve maja valgustuse või mõne konkreetse toa. Ka on abiks see, kui laps kardab öösel pimedust või vajab õppimiseks eredamat valgust – lapse toa valgust on võimalik mobiilis ja puldis lihtsalt muuta, asendades vastavalt vajadusele öövalguse, õppevalguse, mänguvalguse. Lisaks on rakendust hea kasutada maakodus, kus pole wifit,“ kinnitab Moodsa Valgustuse esindaja ning lisab, et kindlasti tasub huvi korral abi ja nõu saamiseks spetsialistide poole pöörduda.

Eglo Connecti valgusallikaid saab Decora kauplustest.

Jaga
Kommentaarid