Tume ja dramaatiline

See värvipalett sobib oivaliselt omamoodi dekadentliku miljöö loomiseks. Kui kasutad korraga halli ja musta eri varjundeid, aitab see suurepäraselt toitu ja lilli esile tõsta. Katseta näiteks halli laudlina, mustade nõude ja tumepunaste lillede kombinatsiooni. Lisa lauale lillakates toonides söödavaid vilju (granaatõunad ja ploomid) ning kujunda küünalde ja roheluse abil elegantseid kaunistusi.

Sügistalvelgi too tuppa lopsakust lillede abil.

Sügavates toonides värvipaleti rõhutamiseks sobib lauale ka mõni vaskne nüanss. Tumedate ja soojade puidutoonide lisamiseks kasuta erinevaid serveerimisnõusid, kausse ja toole. Tumedatele varjunditele kontrastiks võib lauale panna mõne marmorist eseme, see lisab elegantsi. Näiteks serveeri marmorist lõikelaual suussulav juustuvalik! Selle värvikoosluse puhul kehtib ütlus „rohkem on rohkem”.

Rikkalikult neutraalne

Siin täidavad peaosa neutraalsed toonid, kuid kindlasti ei saa neid igavaks pidada. Nagu musta ja halli kihiline kombinatsioon kujundaks rikkaliku ja dramaatilise õhkkonna, nii aitavad neutraalsed hallid, beežid ja rohelised värvivarjundid lauaseadele sügavust anda. Kuhja lauale julgelt rohelust, see jätab lopsaka mulje. Kõige alus on sobiv laudlina, mis looks intrigeeriva taustaplaani. Imehästi sobivad sügavhallid või pisut heledamad kivihallid toonid.

Värvikirkus sügishallide toonide keskel

Oled sa märganud, kuidas tsitruselised ja muud puuviljad tumedal taustal justkui ellu ärkavad? Või et soojades toonides toiduained, näiteks juust ja sidrunid, näevad jäise helehalli taustal lihtsalt jumalikud välja, eriti kui neile lisavad sära ja särtsu vasekarva söögiriistad?

Kaunis keraamika ja võrratu värvikombinatsioon

Selle koosluse ilu aitavad rõhutada puidust serveerimisnõud. Piki neutraalsusesse naiselikkust ja lilli või jää lihtsa traditsioonilise ilme juurde, kasutades säravvalgeid nõusid või eelistades klassikalist joont.

Klassikaline serviis on alati moes.

Ka puit võib mõjuda väga elegantselt.

Puidust nõud mõjuvad nii ürgselt kui ka elegantselt.

Värvidest küllastunud

Kui armastad värve, pakuvad selle hooaja moetoonid kindlasti rohkesti rõõmu. Kõige populaarsemad toonid on mõjutatud Skandinaavia stiilist. Värvigammas domineerivad looduslikud varjundid: sooja palega virsik, sügavpunane viinamari, sinakasroheline oliiv, tuhmsinine viinamari ning tumelilla baklažaan. Sügav veinipunane ja sinakasroheline laudlina loovad tugevaid ja sügisesse ideaalselt sobivaid aktsente.

Elegantne marmor ja kergelt läikiv vaagen loovad kauni koosluse.

Laota laudlinale lemmiktoonides salvrätikud ning kombineeri julgelt heledamaid ja tumedamaid varjundeid. Miljööle annavad sügavust halli või musta värvi lauanõud, lillede ja rohelusega saab lisada värvikihte. Ära pelga värviküllastust! Pealegi on selle hooaja kõige populaarsemad toonid pigem pehmed kui kriiskavad, mis tähendab, et nendega võib julgelt mängida, kartmata liiga intensiivseks muutuda.

Lugu ilmus esimest korda LP-s 11. novembril 2017.