Kuukressist inspireeritud — vaagen Lunaria

Lunaria ehk kuukress on levinud Eesti vanade taluhoovide lill, mis kasvab varjuliste majaseinte ääres. Sügisel, kui lille seemned valmivad, saavad lunaria kuprad imeliselt õrna tekstuuri ja läbipaistvuse. Lille tuntakse tihti ka dollarilillena, kuna seemneid täis õisikud meenutavad hõbedasi münte. Iga kuukressi kupar on omanäoline ja kordumatu nagu Lunaria vaagnadki. Iga vaagen on ainulaadne ja valmistatud Eestis käsitööna. Värvid: hall ja lõheroosa. Valmistaja Hyti (Anne-Liis Leht), hind 110 eurot. Saadaval Eesti Disaini Maja showroom’is Solarise Keskuses (Estonia pst 9, Tallinn).

Minimalistlik laualamp

Sinu alandlik teener töölauale või voodi kõrvale — et oleks hea tööd teha või lemmikraamatut lugeda. Kerge ja mugav tõsta sinna, kuhu parajasti tarvis. Valgusti on nöörlülitiga ja kuueks on see metallist lamp saanud pulbervärvi — vali, kas must või valge. Laualamp Trix, autor Tõnis Vellama, hind 62 eurot.

Hõrgutava ilmega MATHILDA kausid

Hele keraamikale on omane puhas vormikäsitlus, millele on lisatud veidi mängulisust ja elegantset lohakust, kas detailide või värvilaigu näol, et natuke harmooniat nihestada. Rõhku panen materjali loomulikule võlule ja põnevatele pinnafaktuuridele. Lähtun lihtsatest vormidest, kuid tihti lisan esemetele ootamatu nihke — lohuga kruusid, sihilikult nähtavale jäetud õmblusega vormid või värvilaigud esemete pinnal. Vaatamata väikestele kiiksudele on esemed siiski kasutatavad igapäevaste praktiliste tarbevormidena. Materjalidest kasutan poolportselani, portselani ja kõrgkuumussavi. Stuudiost leiab tooteid kodu sisustamiseks ja kingituseks sõbrale, kliendile või koostööpartnerile. Loomulikult saab ka esitada tellimusi vastavalt oma soovidele ja vajadustele. Materjal poolportselan, diameeter 26 cm. Hind 29 eurot.

Tõmba talveõhtul pleed ümber …

… või laota voodikatteks. Universaalne, kas pole! Mare Kelpmani loodud pleedid on 100% villased, valmistatud kemikaale kasutamata ja saadaval erinevates värvitoonides. Vali vaid oma lemmiktoon- või muster! Hind 219 eurot.

Esteetiliselt kerge

ROSMA laud loob tasakaalu minimalistliku esteetika ning soojuse ja kerguse vahel. Materjalideks on Euroopa tamm või tammespoon. Mõõdud: kõrgus 48 cm, diameeter 40 cm, kaal 2,3 kg. Praktilise lauakesega saab tutvuda Eesti Disaini Maja esinduspoes. ROSMA laud, valmistaja HIIS Design. Hind 144 eurot.

Lemmikloooma sõõginõu

Krantzi käsitsi valatud betoonist söögikausihoidja roostevabast terasest kausiga. Massiivses hoidjas püsib kauss paigal ja ei rända söömise/joomise ajal ruumis või hoovis ringi.
Betoon on viimistletud pinnakaitsevahendiga. Siseruumides kasutamisel kaitsevad põrandat toote all kummipadjakesed. XS Mõõtmed: ca 13 x 13 x 7 cm, kaal ca 1,7 kg. Kauss 0,2 liitrit. Hind 20-50 eurot.

Seinakaunistus Hirv by KR Stuudio

Mõnusalt põhjamaise joonega minimalistlik kaunistus seinale. Lihtsuses peitub võlu! Hind 27 eurot.

Seinakell "Mikita"

Disainer Leonardo Meigase loodud mustast katongist seinakell. Mõõtmed: 145 x 145 x 35 mm. Hind 59 eurot.

Radise uus riiul küll kingikotti ei mahu, aga tasub uudistamist. Saame tuttavaks — õhuline LIFT

Tootedisainer Veiko Liis Radisele loodud uuest riiulist: Iga esmapilgul juhuslikuna näiv hetk omab meie elus väga olulist rolli. Iga esmapilgul juhuslikuna näiv väike objekt on erakordselt tähtis kild suuremast mustrist. Riiul LIFT kõneleb meile lugu kõigest liikuvast ja elavast. Väikestest ruudukujulistest riiulilahtritest, mis ajapikku täituvad raamatute, muusika või lilledega, saab meie kodu seina kattev suurem pilt. See pilt on iga kord ainulaadne, igas kodus eriline, iga inimese puhul isikupärane. See pilt kõneleb meist, meie huvidest, meie kaootilisusest ning süstemaatilisusest. LIFT ühendab endas korra ja kaose, kuna mõlemal on koht igapäevastes tegemistes. Mõlemad on harmoonilises tasakaalus võrdselt kaunid. Tänu õhulisele konstruktsioonile langevad päikesekiired läbi riiuli, tekitades valguse mängu heledatel pindadel. Riiul LIFT sobib nii moodsasse kui ka ajaloolisesse interjööri. Mõne üksiku raamatuga mõjub see mööbliese kauni arhitektuurse struktuurina. Tihedalt raamatutega täidetuna jääb aga tagasihoidlikult märkamatuks. Riiuli LIFT peamised märksõnad on paindlikkus ja individuaalsete soovidega arvestamine. Täpsem tooteinfo www.radis.ee, hind sõltuvalt suurusest 350/490/790 eurot. Vaata www.radis.ee

LOE VEEL: