Tallinna linna kehtestatud detailplaneeringu järgi võiks senist tühermaad hakata varsti lausa Uus-Kadrioruks nimetama, sest piirkond avatakse linnarahvale ja arendatakse mõnusaks elukeskkonnaks.

Detailplaneering ei tähenda, et ehitama hakatakse kohe ja korraga, kuid määrab tingimused ja teeb ehitamise võimalikuks. Planeeritav hoonestus väärtustab ja heakorrastab maa-ala ning soosib olemasolevate hoonete renoveerimist.

Uued elamud ja kaubanduskeskus

Kadriorg on miljööväärtuslik piirkond ja linna detailplaneeringu kohaselt peavad nii hoonete kõrgused, tihedus kui ka avanevad vaated olema hästi paigas. Näiteks peavad säilima vaated linnale nii Maarjamäe memoriaalilt, Pirita sadama kailt kui ka Merivälja muulilt.

Kõrghooneid piirkonda ei tule, maksimaalne hoonete kõrgus on 4-5 korrust. Plaani järgi luuakse palju haljastust, et seal oleks endiselt mõnus elada ja jalutada.

Piirkonda tulevad mitmed uued elurajoonid. Näiteks Tuukri tänava äärde, endise lõbustuspargi territooriumile. Üle 10 korterelamu tuleb Reidi tee äärde.

1Partner ehitab juba praegu Tuukri ja Filmi tänava ristumiskohas piirkonna keskset Rannapargi kvartalit, mis valmib 2017. aasta lõpus. Nii-öelda uue Kadrioru värskeim Rannapargi kvartal hakkab välja nägema väga moodne. Kvartalit ümbritseb suletud ja turvaline hooviala linna moodsaima mänguväljakuga ning korterite akendest avanevad vaated merele ja vanalinnale. Rannapargi kohta saad lisa lugeda siit: www.rannapargi.ee.

Kadrioru rannapoolse piirkonna detailplaneering võimaldab Nafta tänav 1 krundile ehitada äri- ja vabaajakeskuse ning kortermajad.

Uued tänavad Kadriorus

Kadrioru merepoolse osa kõige suurem muutus on mööda rannaäärt ja sadamapiirkonda kulgema hakkav Reidi tee, kuhu suunatakse praegu mööda Narva maanteed kulgev transiitliiklus.

Reidi tee ise jääb elumajadest eemale ja koos selle välja ehitamisega muutuvad Narva maanteest mere poole jäävad kvartalid vaikseteks sisetänavateks. See peaks väga hästi sobima nii Narva maantee kui ka Filmi, Bensiini, Petrooleumi ja Tuukri tänavate elanikele.

Piirkonna kõige olulisem muutus sel aastal on Rannapargi elurajooni kerkimine. Seda hakkab kesklinnaga ühendama Tuukri tänava pikendus, millele abilinnapea Arvo Sarapuu pani nurgakivi. Tuukri tänava pikendus valmib 2017. aasta suvel ning ühendab omavahel Filmi ja Ahtri tänava.

Detailplaneeringu järgi plaanitakse liikumiseks ja uute kvartalite ühendamiseks ka Filmi tänava pikenduse rajamist. See hakkab koos 4 meetri laiuse jalakäijate ja jalgratturite trassiga ühendama Kadrioru pargi mereäärset osa Petrooleumi tänava ristmikuga.

Jaga
Kommentaarid