Paindlik hübriidkontor

Praeguseks ei ole enam üldlevinud ja kindlat eelistust avatud või tubadeks-kuubikuteks jagatud töökoha suhtes. 1950ndatel ja teise lainena 1990ndatel suurt võidukäiku alustanud avatud kontori eeliseks peeti eelkõige seda, et avatud ruum loobki juba iseenesest paremad eeldused koostööks ja inimestevaheliseks suhtluseks. Nüüd on aga mitmed uuringud näidanud, et suured avatud kontorid ei tule alati produktiivsusele ja koostööle kasuks. Mõistlik lahendus on muudetav ja paindlik hübriidkontor, kus ei peagi olema kindlaid töökohti, tööks sobib iga vaba mõnus paik. Uuena on ilmunud kontoritesse näiteks seisutöölauad ja paljud eelistavad ka kiirelt nõu pidada või telefoniga rääkida seistes või liikudes.

Ruum ruumis

Kogu see avatus ja liikumine aga tekitab omakorda vajaduse, et koosolekuks, intensiivseks telefonivestluseks või süvenemist nõudvaks mõttetööks saaks eralduda. Nii näiteks on akustikatooted tähtsamad kui iial varem, et tekiks eraldatud ruume, kus saab segamatult telefoniga rääkida või paari-kolmekesi nõu pidada. Suur trend on nn ruum ruumis ehk kabiinilaadsed pehme mööbli lahendused, kõrgete seljatugedega tugitoolid ja diivanid või helisummutavad sirmid, mis loovad vajaliku eraldatuse ja vaiksema keskkonna.

Oluliseks peetakse, et mugavat ja vaba ruumi — suhtlemiseks, eraldumiseks, kas või pausi pidamiseks ja söömiseks-joomiseks — oleks rohkem kui hädapärast vaja. Seega on oluline, et mööbel oleks mobiilne ja kergelt ümber paigutatav. Mugavast diivanist koos tumbadega saab tekitada kena koosolemise koha, kerged abilauad diivani või tugitooli juures aga muudavad need hõlpsasti töökohaks.

Softrend suunab oma pehme jõu nüüd ka mõnusa töökeskkonna loomisesse. Pehmed lahendused muudavad töised keskkonnad kodusemaks. Kodusemas keskkonnas on inimesed rõõmsamad ja produktiivsemad.

Softrendi valikus on uued avaliku ruumi tooteseeriad diivanitest, tugitoolidest, sirmidest ja akustilistest tumbadest. Vaata lähemalt siit.

Jaga
Kommentaarid