Kui palju und inimene vajab?

Küsimus on põhjendatud, kuna magamine on aeg, mille jooksul organism end taastab. Eksperdid soovitavad seetõttu kaheksat tundi, mis moodustab kolmandiku meie elust. Mõned inimesed võivad pidada seda paljuks, kuna neile ei meeldi mõte magada maha nii suur osa oma elueast. Võib-olla piisab kuuest tunnist, suvel isegi viiest. Kui inimesel on võimalik päeval lühike uinak teha, siis saab ta kindlasti lühema ööunega hakkama.

On kaks kindlat asja. Esiteks: kui te piisavalt ei maga, siis on seda märgata. Teiseks: see, kui kaua te magate, on vähem oluline kui teie une kvaliteet.

Ärge sundige end vähem magama, kuulake selle asemel oma keha. Keha on alati parim indikaator ja ütleb teile, kui palju und ta vajab — usaldage lihtsalt seda.

Õige magamistemperatuur

Mõnus toatemperatuur on lõõgastavaks uneks ülioluline. Kui teil on liiga palav või liiga külm, siis ei saa te magada.

Parajaks toatemperatuuriks, kuigi igaühe puhul erineb see veidi, peetakse vahemikku 14˚ C ja 22˚ C. Kui soovite leida enda jaoks õiget temperatuuri, siis alustage temperatuurist 14˚ C ja tõstke seda, kuni saavutate parima temperatuuri.
now

Džunglikuumus

Paljud inimesed kannatavad päeva jooksul häirivate ilmastikutingimuste käes. Temperatuuri 28˚C ja õhuniiskuse 80% puhul tunneme end oluliselt vähem energilisena ja magamisest ei maksa isegi mõelda. Seetõttu on üllatav, et paljud inimesed taluvad mitte küll nii ekstreemseid, kuid väga sarnaseid tingimusi oma magamistoas.

Iga inimene kaotab öösel keskmiselt ühe liitri või enam higi. Sellest tulenevat niiskuse kogunemist magamistuppa tuleb vähendada, kuna õhuniiskus ei tohiks ületada 40—60%. Üldiselt lahendab probleemi akende avamine ja ruumi põhjalik tuulutamine hommikul ja õhtul.

Igas magamistoas peaks olema hügromeeter ja termomeeter. Isegi kui magamistuba hoitakse üsna jahedana, peab niiskus välja pääsema, muidu tekib hallitusoht.

Kuidas vältida niiskust

Iga inimene higistab magades. Niiskus koguneb voodisse enne ruumis aurustumist. Halvimal juhul võib see põhjustada seente levikut. Selle vältimiseks peaksite oma madratsi regulaarselt püsti tõstma ja seda avatud akende all õhutama.

Peaksite vältima ka voodi korrastamist ja voodiriiete ärapanekut kohe pärast tõusmist. Enne on väga oluline lasta neil õhku saada ja kuivada. See puudutab suletekke ja nende katteid, mis on valmistatud villast, siidist või klimaatilisest kiust. On oluline, et madratsikate hoiaks teid talvel soojas ja vabastaks suvel kehasoojust. See tähendab, et olenevalt aastaajast võib vaja minna erinevaid katteid. Palun jälgige, et puhastate või pesete madratsikatet regulaarselt. Parima kaitse annavad siiski hingavad madratsid.

Hülsta madratsitel on see omadus olemas. Enamgi veel, meie kompaktvoodid on varustatud spetsiaalsete õhuavadega. Koos meie kinnitatud alusraamidega, millel on 12-aastane garantii, moodustavad need parima valiku.
now

Teie uni sõltub teie voodist

Teil on kaks võimalust: kas teie madrats kohaneb teiega või kohanete teie madratsiga. Viimasel juhul soovib teie keha pikas plaanis kättemaksu. Pinged, vale kehahoid, väsimus on ebapiisava une tagajärjed.

Kui te ei lama õigesti, siis ei saa te korralikult magada. Puhkamise asemel on keha tegevuses enda ümberpaigutamisega. Normaalne arv liigutusi — kuni 20 tunnis — suureneb dramaatiliselt. Kui lisaks sellele lamate lohus, siis võitleb teie keha igal ööl täiesti lootusetult.

Kui kujutlete, et iga inimene magab umbes kolmandiku oma elust, siis mõistate õige madratsi olulisust. Kõige kallim pakutav madrats ei pruugi olla teie jaoks õige valik. Valige madrats, mis on teie jaoks parim.

hülsta pakub laias valikus madratseid igasugustele nõudmistele. Leidke endale sobiv.

Igaüks vajab oma tiimi

Parim madrats on vaid pooleldi hea, kui seda ei toeta sobiv alusraam. Seetõttu peaksite veenduma, et teie madrats sobib alusraamiga ja moodustab ühtse magamissüsteemi.

Koostöös teadlastega ja uneuuringute tulemuste põhjal oleme töötanud välja täiuslikult harmoneeruvad magamissüsteemid. Pakume mitmeti reguleeritavaid alusraame, kus erinevate kehapiirkondade jaoks saab kõvadust eraldi reguleerida ja millel on täielik segmentvedrustus või automaatne kohandumine kehale. Koos sobivate madratsitega vastavad need ka ortopeedilistele nõuetele ja katavad kogu füüsiliste vajaduste skaala. Lisaks täiuslikule niiskuse teisaldamisele pakuvad kõik meie madratsid kehale märkimisväärset tuge ja survet vähendavat piirkonnaelastsust.

Pakume suurt valikut madratsimaterjale, näiteks neid, mis sobivad kasutamiseks allergikutele.
now

Halb õhk

Keskkond ei alga kusagilt väljast, vaid on kohe meie ümber. Hea uudis on, et me võime ja peaksimegi parandama koduseid tingimusi, eriti magamistoas. Te ei osuta endale teenet, kui jätkate halva õhu sissehingamist igal ööl.

Esmalt peaksite tuvastama kahjulike ainete allikad. Need võivad olla ehitusmaterjalid, mööbel (kui need ei ole hülsta omad), vaibad, voodiriided ja kardinad. Need n-ö kodused mürgid võivad tulla õhukonditsioneerist, radiaatoritest, avatud kaminatest, krohvist, lahustitest, tubakasuitsust, seentest, eostest, bakteritest ja viirustest.

Kui ühest allikast tulenev saaste on teatud aja vältel kahjutu, siis mitme aine koosmõju mitmeaastase perioodi jooksul võib teie tervist kahjustada. Arvestades allergia all kannatajate arvu suurenemist, soovitab hülsta teil oma kodust saastet kontrollida.
now

Värske õhk annab parema une

Kindel värske õhu pealevool leevendab kahjulike ainete hulka magamistoas. See on ka vajalik, kuna iga hingetõmbega muudame õhus sisalduvat hapnikku süsihappegaasiks. Sellises halvas õhus on võimatu magada. Lisaks reguleerib värske õhk niiskust, mis ideaaljuhul peaks olema 40 ja 60 % vahemikus. Seetõttu peaksite tuulutama oma magamistuba hästi enne voodisseminekut ning sulgema seejärel taas akna, eriti talvel, kuna külm õhk ei ima niiskust, mida öö jooksul õhku paiskame. Selle asemel imab niiskuse madrats, mis võib hakata hallitust koguma

Kui õhutada magamistuba korralikult hommikul ja õhtul, saab enamikku neist probleemidest vältida. Aknad tuleks pärani lahti teha ja tekitada tuuletõmbus, isegi vihmase ilmaga ja talvel. Kui väljas on külm, siis piisab juba mõnest minutist, kuna õhuvahetust kiirendab temperatuuride erinevus sise- ja välisõhus.

Allikas: www.now.ee

Jaga
Kommentaarid