Üllatav tõde: kui kaua tohiks toiduaineid tegelikult sügavkülmas säilitada?

 (2)

Üllatav tõde: kui kaua tohiks toiduaineid tegelikult sügavkülmas säilitada?
Foto: IKEA

Enamik külmkapiomanikke oskab hinnata mahukat sügavkülmasahtlit, kuhu suvel seeni, marju, juurvilju ja muud head-paremat koguda. Kas aga teadsid, et ka sügavkülma panduna on toiduainetel oma "parim enne" ning köögiviljade puhul on see imelühike - kõigest 4-5 kuud! Siit leiad nimekirja levinumatest toiduainetest koos keskmise säilivusajaga.

Kala

Valge kala: 6-8 kuud

Lõhe, forell ja suurema rasvasisaldusega kalad: 3-4 kuud

Karpkala: 2-3 kuud


Puuviljad ja marjad

Terved, tükeldatud või püreestatud puuviljad ja marjad: 6-8 kuud

Puuviljad ja marjad siirupis või suhkrus: 9-12 kuud

Mahlad ja smuutid: 4-6 kuud

Foto: Pexels.com

Liha

Veise-, lamba- ja sealiha: 4-6 kuud

Viilutatud peekon: 2-3 kuud

Suitsuliha / suitsutatud supikondid: 3-4 kuud

Kana-, kalkuni-, hane- ja pardiliha: 4-6 kuud

Valmistoidud

Supid ja kastmed: 3 kuud

Pagaritooted: 3-6 kuud

Võileivad: 2-3 kuud

Eelküpsetatud toidud: 4-6 kuud


Köögiviljad

Blanšeeritud köögiviljad: 10-12 kuud

Blanšeerimata köögiviljad: 3-4 kuud

Seotud lood:

Tomatid: 6-8 kuud

Köögiviljapüreed: 6-8 kuud

Foto: Pixabay

Loe veel


Piimatooted

Soolavõi: 3-4 kuud

Maitsestamata või: 6-8 kuud

Jäätis: 3-4 kuud

Allikas: Good Housekeeping Institute


LOE LISAKS:

Viis lihtsat nippi, mille abil köögile värskem ilme anda

ENNE JA PÄRAST: kolm kööki, mis läbisid totaalse muutumise

Unistad suurest köögisaarest? Kolm mõjuvat põhjust, miks seda mitte teha...

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

MOODSA KODU TOP

Viimased uudised