Salt Lake Citys elava Jordan Menzeli elus oli käimas keerukas periood. Koos pisikese tütrega vahetati mitmeid kordi elamispindu ja peas keerles mõte päris omast kodust. Nii soetas noor isa endale internetist 1976. aastast pärit vana haagise, mida kohe ka unsinalt korrastama asuti. Täpsemalt oli tegu küllaltki heas korras 8,8-meetri pikkuse Ambassador Airstreamiga, mille sees on ruumi ligikaudu 15-ruutmeetri jagu. Vana haagis oli algselt täidetud kõikvõimaliku kolaga ega näinud esialgu just kõige kutsuvam välja, kuid peas oli kindel visioon kujundada sellest ühetoalist korterit meenutav elamispind, kus oleks olemas kõik mugavused ja mis ei jääks millegi poolest alla tavalisele korterile.

Vana haagise kordategemine oli mõistagi ajakulukas ja mahukas töö. Üheks suuremaks väljakutseks oli välja selgitada, milliseid osi saab parandada ja millised osad tuleb täielikult välja vahetada. Uuendatud saigi suurem osa haagisest — korda tehti ka veevärk ja torustik. Sisse seati ka toimiv köök.

Mis puutub haagise sisekujundusse, siis tulemuseks on tänapäevasest, vintaažist ja erinevatest materjalidest läbi põimitud stiil. Sisustuses kohtab puitu, metalli ja kivi, ent samas ka rohelisi kõrgläikega kapiuksi. “Sisekujunduses lähtun filosoofiast, et kui asjal pole kindlat otstarvet, siis pole seda mul vaja. Kindla otstarbeta sisekujundusesemetel ma mõtet ei näinud.” Just seetõttu meeldivad bussi korda teinud mehele minimalistlikud ja pisikesed elamised, kus on ainult vajalikud asjad. Ja muidugi nõuab pisike ruum juba iseenesest üleliigsetest esemetest loobumist.

Paljud tüüpilised haagised paistavad silma sisseehitatud mööbli poolest ja neid ei ole võimalik liigutada. Et rohkem hubast kodutunnet tekitada, siis otsustati sisustuses kasutada ka n-ö “tavalist” mööblit, mida soovi korral ruumis ümber paigutada.

Jordan oleks peaaegu kõik laealused riiulid-kapid eemaldanud, ent otsustas viimasel hetkel ümber. Laealuste riiulite kasuks räägib asjade nutikas paigutus, sest nii püsivad põrandad ja kapipealsed puhtamad. Näiteks diivani kohal on avatud riiul ja seal hoiab Jordan raamatuid.

Lemmikkohaks on aga laud, mis on samaaegselt köögi töötasapind. Selle taga saab süüa, arvutiga töötada, kirjutada, lugeda ja teha palju muudki. Kusjuures mõte jätta pisut vabam koht, mida saab kasutada lauana ja mille taga saab istuda, tuli Jordanile pähe alles viimasel hetkel. Nüüd on kujunenud sellest aga tema meelispaik, sest see on kõige funktsionaalsem paik haagises.

Jordani sõnul ei trumpa aga miski üle ka haagise 1950ndate stiilis eksterjööri, mis on üheaegselt modernne ja puhas. Kuna interjöör on valmis, siis nüüd tegelebki Jordan haagise eksterjööri vuntsimisega. Tal on plaanis haagis ära aknad ära tihendada ja korrastada haagise raam ning see ära poleerida.

Peale esimest ööd haagises vaatas Jordan elule pisut teise pilguga. Ta sai aru, mida ta tahab: lihtsat ja õnnelikku elu. Hoolimata vähestest ruutmeetritest on haagiskodul ka oma kindel eelis - soovi korral võib minutitega sõita linnakärast kauni looduse keskele ja nautida mägede lummavat ilu. Haagises elab ta koos oma tütre Penelopega.

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: