Ühe villa lugu — enne ja pärastGalerii villa kujunemisest

 (5)
Studio Artes

Vanadele majadele elu sisse puhumine pole viimaste aastate trend ainult meil, vaid mujalgi. moodnekodu.ee on varemgi kirjutanud arhitektuuribüroo Studio ARTE looduslähedasest lähenemisest arhitektuuris — silmapaistev konteinerelamu Nomad on nende loodud, nüüd on arhitektid João Carriço ja Arnold Aarssen ühele Portugali lõunapoolseimas tipus asuvale villale uue ilme ja sisu andnud.

Villa Casa dos Terraços on rannikul, Carvoeiro asula lähedal asuv merevaatega maja. Elamu ehitati aastal 1967 ja oli kasutusel suvekoduna. Hoone on ehitatud loodusega kooskõlas.

Inspiratsioon
Inspiratsiooni maja taastamisel on saadud modernismi võidukäigust Portugalis 1960ndatel — eeskujuks arhitektid Fernando Távora and Siza Vieira.
Valge värv ja kurvikad vormid — eeskujuks arhitekt Le Corbusier.
Samuti on siia toodud visioonikilluke Türgis asuvast unikaalsest ja looduslikust Pamukkalest, kus soolarikas vesi on mägedest alla langedes kivistunud ja vorminud justkui valged basseinid.

Üldiselt valitseb majas lihtsus.



Uus villa
Väljakutseks oli luua endisest suvekodust kaasaegne kodu uuele perele. Eesmärk oli säilitada niivõrd palju olemasolevat kui vähegi võimalik.

Elu majas kulgeb nüüd mitmel tasapinnal ja vaadet saab nautida igasse ilmakaarde.

Köögi ühes seinas on suured aknad, mille saab vajadusel tervenisti avada ja ühendada köök terrassiga.


Viimistlus
Maja seinad on nii väljast kui ka seest värvitud lubivalge krohviga, kasutades rustikaalset tehnikat.

Pea kõikidel põrandatel on tugev ja vastupidav epoksiidkate. Pesuruumide põrandaid ja seinu katavad käsitsi valmistatud mosaiikplaadid.

Ühe terrassi põrand on laotud kohalikust munakivist.
Maa-alune kelder-garaaž sai samuti uue funktsiooni — sellest loodi minimalistlikus võtmes sviit.

Ehitus
Vana punane katus asendati lamedate valgete katusekividega (portugali k. lógica plana). Kuumadel suvedel on see heaks abiliseks koos katuse alla paigutatud ventilatsioonisüsteemiga, samuti on silmas peetud looduslähedust ja energia säästmist.

Elutoa kohal paiknevale terrassile viiv trepp paigutati ümber lõunaküljele, muutes ala loodusega ühte sulavaks.

Maastik
Aias on järgitud Vahemerele iseloomulikku aeda, mis vajab vähe hoolt. Enamik uutest taimedest on istutatud erikujulistesse anumatesse.

Basseini ümber saab nautida loodust ja oivalisi vaateid.

Asukoht: Carvoeiro, Lagoa (Algarve), Portugal.
Krundi suurus: 6080 m2.
Maja suurus: 250 m2.
Renoveeriti: 2012-2013.
Meeskond: Studio Arte — arhitektid João Carriço ja Arnold Aarssen. Interjöör: Lusco Fusco (Concept Store) — disainer Janneke Haane. Konstruktsioon: Domingos Reis. Maastikuarhitektuur: Studioarte ja Palm Garden. Bassein: Studioarte ja Revipool.

Vaata galeriid villa kujunemisest — enne ja pärast.

moodnekodu.ee


Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

MOODNE KODU viimased uudised