Täna, 15. septembril 2015 kuulutas Electrolux välja rahvusvahelise disainikonkursi Design Lab 2015 kuus finalisti – konkursi kuus paremat tööd on pärit tudengitelt Leedust, UKst, Mehhikost, Lõuna-Koreast, Ungarist ja Venemaalt. Electrolux Design Lab võitja valitakse finaalüritusel Helsingis 15. oktoobril 2015.

Sel aastal juba 13. korda toimuva Electrolux Design Lab disainikonkursi peateemaks on tervislikud ja rõõmsad lapsed ning alateemadeks õhu puhastamine, kulinaarne nauding ning rõivahooldus. Kõik kontseptsioonid on nähtaval www.electroluxdesignlab.com. Kokku esitati sel aastal konkursile enam kui 1500 ideed.

Kuus finalisti:
· Voris – robot, mis õpetab lastele rõivahoolduse olulisust. Autor: Martha Fabiola García Bustos, Mehhiko.


· Q.H – õhupuhastaja ja hularõngas ühes seadmes. Autor: Jeongbeen Seo, Lõuna-Korea.


· Future Classroom – interaktiivne ja isemajandav köök; kasutamiseks hariduslikel eesmärkidel. Autor: Tobias Tsamisis, Ungari/Saksamaa.


· Air Shield – lapsekäru, mis loob puhta mikrokliima. Autor: Dominykas Budinas, Leedu.


· Bloom – sild praktilise ja digitaalse hariduse vahel. Lahendus edendab lõbusal moel köögis õigeid harjumusi. Autor: Jordan Lee Martin, UK.


· Plato – robot, mis aitab lapse eest hoolitseda. Autor: Mary Pilyugina, Venemaa.


Vaata finalistide kontseptsioonide videotutvustusi www.youtube.com/electrolux.

Electroluxi disainikeskuse asepresident ja žürii esimees Lars Eriksoni sõnul on Design Lab konkursi lõpuüritus vaieldamatult üks aasta tippsündmusi. “Innovatsioon ja anne, mida näeme, on lihtsalt värskendav. Tudengid, kes on finaalis, on näinud vaeva ja saanud suurepäraselt hakkama. Nüüd on aeg žüriile veel üks kord muljet avaldada, et võita tasustatud praktikakoht Electroluxis,” lisas Erikson.

Järgmine etapp

Võitja valitakse Design Lab konkursi galaüritusel Helsingis 15. oktoobril 2015. Finaalüritust on kõikidel võimalik 15. oktoobril alates 20.00 live’is jälgida www.electroluxdesignlab.com või www.twitter.com/electrolux.

Design Lab

Electrolux Design Lab 2015 kutsub disainitudengeid üle kogu maailma esitama konkursile oma tulevikukodu idee. Design Lab toetab Electroluxi eesmärki olla kodumasinate arengu ja innovatsiooni lipulaevaks – konkurss on uute ideede ja inspiratsiooni kasvulavaks ning pakub võimalust jõuda parima uue talendini. Peaauhind on pooleaastane tasustatud praktikakoht Electroluxi globaalses disainikeskuses ning 10 000 eurot. Sealjuures on oluline märkida, et pooled võitjatest on jätkanud tööd Electroluxi disainikeskuses ka peale praktikaperioodi lõppu. Teise koha auhind on 6000 eurot ning kolmanda koha puhul on auhinnaks 4000 eurot. Lisaks valitakse veebis ka rahvalemmik, kes saab 2000 euro suuruse auhinnaraha.