Avastamata talentide osakond Greenhouse pakkus põnevaid disaininägemusi ja prototüüpe, mida võib tõenäoliselt kohata paari aasta pärast mõne tuntud tootja kollektsioonis. Eeskätt just noorte disainerite loomingus võis mingil määral täheldada 80-ndate ja postmodernismi mõjutusi. Nagu üks messikülastaja oma messielamust kirjeldas: ”Messil oli palju sisustustooteid, millega võiks elada aastaid ilma, et neist väsiks või need hakkaks ärritama”.

Tänavuse messilounge`i autoriteks oli disaineriduo Edward Barber ja Jay Osgerby.

Üks trendivärv messil oli vaieldamatult roheline selle erinevates variatsioonides.

Vineer jätkab endiselt võidukäiku — seda nägi mitmete messibokside viimistluses nii naturaalsel kui ka peitsitud kujul.

Rootsi tootja Karl Andersson & Söner esitles messil üht oma uudistoodet — rippuvat akustilist elementi nimega Reverb. Selle keskel olev ava võimaldab sellest näiteks ka väiksemamõõdulise rippvalgusti läbi riputada.

Taani tootja Normann Copenhageni vineeriga viimiteltud boks, kus seinal ripub uudistootest vaip. Viimane on nii uus, et selle kohta puudub tootja kodulehel veel infogi.

Iiri päritolu tootja Mullanlighting’i vintage-hõngulised valgustid.

Üks suuri sisustustrende on käsitöö ja selle ruumis eksponeerimine.

Nõude ja teiste väiksemate sisustusaksessuaaride osakaal hakkas tänavusel messil varasemast rohkem silma. Pildil Taani tootja By Lasseni kuumaalused.

Loodus liigub sõna otseses mõttes tuppa — mitmed tootjad esitlesid uudistoodetena taimede eskponeerimise- ja kasvatamisega seotud tooteid. Pildil Greenhouse nimeline taimekast Rootsi tootjalt Design House Stockholm.

Taani tootja Gubi glamuurne boks.

Disainikoonist riiulitootja Stringi väljapanek oli otsast lõpuni musta värvi.

Ferm Livingu õhulised seinale kinnituvad lillepotihoidjad.

Taimed ja roheline värv on aktuaalne ka büroomööbli puhul.

Rootsi tootja Nola taimehoidikud on mõeldud eeskätt välitingimustesse, kuid neid võib edukalt kasutada ka interjööris.

Kaunid lõikelilled andsid Rootsi tootja Klongi boksile viimase lihvi.

Taani tootja Erik Joergenseni uus sohva on šikilt elegantne ja mugav istuda. Pea saab mõnusalt toetada nahast rullpadjale.

Greenhouse osakonna lounge`is ei istuta mitte jalg üle põlve tugitoolis, vaid lebatakse mugavalt pallimerd meenutavas kastis. Pallide asemel on mustad klotsid, mille materjal jäi kahjuks tutvastamata.

Göteborgi Ülikooli tudengite väljapanek nimega „Play Make Sense“ Greenhouse osakonnas. Värvilt ja vormilt 80-ndaid meenutav, kas pole?

Karusell „Rocky Island“ samast väljapanekust, disainerid Anton Vikström, Stefanie Susanne Kraut ja Hanna Falk.