Näiteks saab esimest korda interjööri kujunduses rääkida sisendist, mis tuleb ühiskonnast. Nimelt on mees uus koduperenaine! Mehed osalevad aina rohkem kodu- ja pereelus. Lisaks diivanimugavuste testimisele võib neid näha üha tihemini lastetoas, köögis ja isegi majapidamisruumides. Seetõttu on ka interjööride kujundamises hakatud arvestama meeste ning nende harjumuste ja soovidega.

Magamistuba Kodumessi messialal on kujundatud julgetes tumedates toonides. Kui varasematel aastatel oli eelistatud hall, siis nüüd ei kardeta enam ka musta tooni. Hall marmorimuster segatuna vasksete detailide või mõne arhailise mööbliesemega iseloomustab just tõsisemat ja asisemat elanikku.

Magamistuba Habitare 2013

Must-valge-hall ehk monokroomne interjöör sobib hästi ka vannitubadesse, sobitudes kokku valge keraamikaga. Lisaks sobiks trenditeadlikul dekoreerida see kas graafiliste aktsentide või eksootiliste aksessuaaridega. Graafika selle kunstilises ja kalligraafilises mõistes on igati sobilik aastasse 2014 ja edaspidigi.

Erinevate fontidega edastatud sõnumid (näiteks kleebisest välja lõigatuna) vannitoa seinal või laes ei mõju kuidagi agressiivselt, kuid hästi läbimõelduna võivad teenida ka üllast eesmärki — sõprade sünnipäevad, Eesti hümn vm oluline jääb kindlasti hästi meelde.

Monokroomsesse interjööri sobiksid aksessuaarideks näiteks Aafrika-temaatilised reisimeened: üks tool, peegel, maskid jms.

Mis kõige olulisem — iga aksessuaar, pilt seinal või sõnum laes ei ole massi-tarbija ostutulemus, vaid edastab igale trenditeadlikule just talle olulist tähendust!

Trende saab lähemalt uurida Kodumessil. Tule ja avasta!