Seitse mööblieset, mida sisekujundajad soovitavad elamises vältida

Mööbel on ilma kahtlusteta sisekujunduse juures üks olulisemaid elemente — see annab ruumile näo ja defineerib selle stiili. Teisalt peab olema mööbel funktsionaalne ja mugav ning sobima mitte ainult ruumi, vaid ka omaniku elukorraldusega. Head mööblit, mis suudaks täita kõiki tingimusi, ei olegi nii lihtne valida. Millised on aga mööblitükid, mille soetamise soovitavad sisekujundajad ilma pikemate kõhklusteta koheselt välistada?
Loe edasi...

Seitse asja magamistoas, millest peaksid kiiremas korras loobuma

Kui köök on kodu süda ja sotsiaalne ruum, siis magamistuba on püha koht, kus aeg maha võtta, vabaneda pingetest ja valmistada end ette uueks päevaks. Seetõttu on oluline, et magamistuppa ei koguneks kasutuid asju või esemed, mis meie rahu rikuvad ja uinumist raskendavad.
Loe edasi...

FOTOD │ Vaata, milline näeb välja tüüpiline Põhja-Korea kodu

Tänavu septembris Lõuna-Koreas toimuval Seouli arhitektuuribiennaalil on külastajal haruldane võimalus sisse astuda tüüpilisse Põhja-Korea korterisse. Ülima täpsusega on ekspositsioonialale põhjanaabrite eluruumid lavastanud arhitektid Dongwoo Yim and Calvin Chua, kes on aastaid pühendunud Pyongyangi arhitektuuri ja linnaruumi uurimisele.
Loe edasi...

Millal on õige aeg kütma hakata?

Igal sügisel on maja- ja korteriomanikud küsimuse ees, et millal on õige aeg kütma hakata? Paljuski lähtutakse kütmise alustamise soovitamisel sovjetiaja tingimustest ja silmas peetakse sageli ainult elamu „tervist“. Tallinna Energiaagentuur soovitab: meie kliimavöötmes peab elamute kütmisega alustama hiljemalt siis, kui ööpäeva keskmine välisõhutemperatuur langeb alla 12 kraadi.
Loe edasi...

Maale kolinud kunstnikupaar rajas oma Eedeni aia

Kunstnikepaar Katrin Valdre ja Sven Saag kolis neli aastat tagasi Tallinna kodust Kuusalu kanti, Kõnnu viinakööki. Uuele elule aidatud hoone kõrvale hakkasid järjest ilmuma mesila, puuviljaistandik, lambakari, kanad ja köögiviljaaed.
Loe edasi...

Valmistume sügiseks: sisustusnipid, millega kodu tõeliselt soojaks ja hubaseks muuta

Peaegi on käes aeg armsaks saanud õueruumist tuppa tagasi kolida ja mõelda, kuidas pikkadele sügis- ja talvekuudele vastu minna. Et külmemal ajal pisut rohkem soojust ja hubasust luua, võib voogavad ja õhulised kangad asendada pehmete pleedide ja vaibakestega ning seada valmis ahjud ja kaminad. Jagame mõned asjalikud nipid, millega interjööris sügist tervitada!
Loe edasi...

NÕUANDEID │ Kõik, mida tasub teada sügisväetamisest

Mitmeaastased taimed hakkavad suve lõppedes valmistuma talveks. Et puud-põõsad, püsikud ja muru suudaks talvekülmale ja haigustele kenasti vastu pidada ja oksad puituda, vajavad taimed väetamist. Sügisväetis valmistab taimed ühtlasi ette järgmise aasta kasvuks, õitsemiseks ja saagi moodustamiseks. Vale väetamine võib aga kasu asemel kahju tuua ning seetõttu kuluvad marjaks ära nõuanded, kuidas seda kõige õigem teha on!
Loe edasi...

ENNE JA PÄRAST | Põhjamaiselt karge kodu Mustamäe paneelmajas

Nõukogudeaegsete paneelmajade tüüpkorterite muutumislugusid oleme kajastanud varemgi ja tore on vaadata inspireerivaid näiteid, kuidas esmapilgul pimedast ja kitsast elamisest saab välja võluda kena ja mugava kodu. See pisike korter Mustamäel paistab silma karge ja värske kujunduse ja meisterliku ruumikastuse poolest. Kui kodud oleks inimesed, võiks öelda, et tegu on tõelise Tuhkatriinu looga!
Loe edasi...

Suurejooneline villa Suurupis võlub oma liivarannaga

Oma mererannaga kodusid, mille kujundamisel on kaasa löönud sisearhitektid ja maastikuarhitektid, ei ole Eestis just kuigi palju. Ühe sellise idüllilise elamise leidsime aga Suurupi mändide alt — astume sisse!
Loe edasi...

FOTOVÕISTLUS │ Milline magamistuba meeldib sulle kõige rohkem — vali lemmik!

moodnekodu aasta auhinnad 2017 magamistoa kategooria vaheauhinna võitja selgub juba 1.10 õhtul. Selleks vaata üle saadetud magamistoad ja valiku saad teha 12 finalisti hulgast — anna hääl oma lemmikule. Võitja saab auhinnaks Deluxi teki-padjakomplekti. Hääletada saab kuni 1.10 kell 20.30.
Loe edasi...


LOE VEEL: