Magamistoas tasub leida koht aaloe jaoks, sest taime võib pidada üheks efektiivsemaks õhupuhastajaks. Pimedas vabastab ta taimelehtede kaudu suurel hulgal hapnikku, millest tunneme puudust just talvisel hooajal, kui lahtiste akendega enam väga magada ei taheta.

Toapalmid ja sõnajalad on samuti suurepärased õhupuhastajad — neil on hea omadus neutraliseerida majapidamises leiduvat ksüleeni, formaldehüüdi, benseeni ja teisi mürgiseid aineid, mis lenduvad õhku mööblivärvide, lakkide ja kodukeemia kaudu.

Foto: Flickr

Eriti tõhus abimees meie kliimas, kus suurem osa aastast köetakse, on kollakas kuldviljakpalm. NASA uuringute järgi lubab see tõhus õhupuhastaja leevendada nohu ja põsekoopaprobleeme. Kui ärkad hommikul kinnise ninaga või kannatad allergiliste vaevuste käes, saab abi luuderohust. NB! Värsked lehed ja nende mahl võivad põhjustada nahal allergilist reaktsiooni ja ärritust — ravitoimeks piisab nagu teistegi toataimede puhul, vaid nende kohaolust ruumis.

Allergikutel on soovitav leida kodus koht ka tups-rohtliiliale. See imeline taim suudab juba kahe päevaga eemaldada õhust 90% toksiinidest. Puhtam õhk tähendab muidugi ka tugevamat imuunsüsteemi ja suuremat vastupanuvõimet haiguste vastu!

Foto: Kate Brady / Flickr


Allikas: Metro.co.uk

LOE LISAKS: