Berliinis Kreutzbergis asuv korter on kujundatud olenemata oma asukohast hoopis Vahemeremaade stiilile omases soojuses ja helguses. Kombineeritud on naturaalseid materjale — tellist, valget lubikrohvi ja puitu.

Detaile pole elamises just üleliia palju, kuid see-eest on viimnegi mööblitükk ja sisustusaksessuaar oma disainilt ja sobivuselt hoolikalt läbi mõeldud. See on kodu, kus kõik elemendid sobivad omavahel ja täiendavad üksteist. Köögis püüavad pilku eriliselt lahedad puitviimistlusega pukktoolid.

Söögitoast leiab pisut taaskasutust ja julgeid värve. Et värvilised ja tähelepanu nõudvad detailid ikka kogu oma ilus esile saaks tulla, on kõiges muus tagasi hoitud. Ka laua kohal rippuv valgusti on valitud lihtsamast lihtsam.

Toataimed on istutatud vanadesse ämbritesse ja pesukaussidesse. Mõni aeg tagasi oli selline trend ääretult menukas koduaedades, kuid miks mitte proovida omapärast lahendust ka interjööris?

Kodu tõeliseks pärliks on vannituba, mis on rajatud varaemalt talveaiana kasutusel olnud ruumi. Armastust taimede ja looduse vastu leiab siit ka praegu — seinad imiteerivad taevasina ja loovad koos ohtrate potililledega täiesti usutava simulatsiooni õueruumist.

Vannituba asendab hästi ka elutuba ja siia on veetud lausa diivan. Aga miks ka mitte — valgusküllases ruumis on ju tore raamatuid lugeda ja näiteks samal ajal tervistavaid jalavanne nautida!

Elamises leidub rohkelt ka panipaiku ja nägusalt maalähedaste ustega sisseehitatud kappe.

Erilist elamist kroonib veelgi erilisem katuseaed, kus jagub ruumi nii suuremateks “aiapidudeks” kui ka mõnusaks äraolemiseks päikesepaistelisel päeval.

Allikas: Fantastic Frank

LOE LISAKS: