Algmaterjal ei pea olema ilmtingimata vana ja päevinäinud tugitool. Selleks võib olla ka uus ja soodne ese, millele pisut luksuslikku joont lisada. Siinse loo peategelaseks on lihtne IKEA tugitool, mille põneva muutumise leidsime Brynne Delersoni blogist.

Muutumise ajendas ette võtma perre toodud kutsikas, kes säravvalges tugitoolis pisut pahandust tegi. Prügimäe jaoks olid tugitoolid veel liiga uued ning restauraatori juurde viimiseks liiga odavad. Seega otsustati toolid üle käia valge tekstiilivärviga. Selleks on sobilikud näiteks Martha Stewarti tekstiilivärvid. Et tulemus liiga jäik ei jääks, lihviti tekstiil peale värvimistööd kergelt liivapaberiga üle.

Järgmise etapina võeti ette paelast dekoratiivsed äärised. Kuigi toolide lõplikule ilmele annab ilupael palju juurde, ei nõua selle paigaldamine meistrioskuseid. Vaja on vaid paela, nööpnõelu, niiti ja õmblusnõela. Et peal võimalikult sirge jääks, tuleb esmalt pael nööpnõelade abil soovitud kohale kinnitada.

Seejärel algab keerulisem, kuid mitte võimatu osa. Eelnevalt nööpnõeltega kinnitatud pael tuleb tugitooli kangale nõeluda peitpistes suunaga vasakult paremale. Et piste jääks märkamatuks ja pael kiskuma ei jääks, võiks eelistada lamedale paelala ümarat paela.

Natuke kannatust ja pilkupüüdvad tugitoolid ongi valmis...

LOE LISAKS: