Traditsiooniliselt pakub mess ka seminariprogrammi, kus sel korral räägitakse lähemalt kaasaegsetest küttesüsteemidest ja innovatiivsetest fassaadilahendustest.

Üldehitusteemadest on esindatud kõik hoone ehitamiseks vajalik alates ehituskividest kuni katusematerjalide ja küttesüsteemideni välja.

Tartu ehitus- ja sisustusmess 2015

Messil saab hea ülevaate küttesüsteemidest, näiteks on esindatud ahjud ja pliidid, kuid ka katlad ja taastuvenergial põhinevad lahendused. Messi välialal asuvates ekspositsioonides süüdatakse küttekolletes ka elav tuli.

Tartu ehitus- ja sisustusmess 2015

Kuivõrd mitmed ehitusteemad on tavakülastaja jaoks üsna spetsiifilised, on sel korral veelgi rohkem pannud rõhku kodusisustusele. Nii saab messil tutvuda köögitrendidega, uudistada kaasaegseid aknakattelahendusi ning omal nahal proovida, kui oluline on hea ööune nimel omada kvaliteetset voodit. Samuti on messil varasemast rohkem esindatud saunatemaatika — väljapanekus on Eestis valmistatud saunamajakesed, kümblustünnid ning majja või korterisse paigaldatavad infrapunasaunad.

Messil saab tähelepanu ka kodumaine disain. Noored Eesti disainerid sisustavad “Homse Põhjamaa kodu” ala, kus on esindatud kõik eluruumid — köök, elutuba, magamistuba, lastetuba, vannituba, esik ja terrass. Näha saab naturaalsetest materjalidest loodud mööblit, tekstiile, valgusteid ja sisustuselemente.

Messist võtab sel aastal osa üle 130 ettevõtte ja organisatsiooni Eestist ja ka piiri tagant. Mess pakub Loomulikult ei puudu ka head messipakkumised. Seega tasub kindlasti kohale tulla, kui on plaanis kodu renoveerimine või jääb vajaka sisustusideedest. Mess Ehitus ja Sisustus avab uksed 22. korda. Mess toimub neljapäevast laupäevani.