Samas on enamik meist feng shuiga alateadlikult kokku puutunud ja seda kasutanud, kasvõi näiteks kontoris koha valikul — tihti püütakse laud sättida nii, et ei istuks seljaga ukse poole. Või tõstetakse kodus diivanit mitu korda ringi, sest miski kogu aeg häirib, kuni siis ükskord leitakse sobiv lahendus, kus on mugav istuda.

See on üks väike killuke feng shuist, mis aitab harmoniseerida meid ümbritsevat. Kuid see on tõesti vaid killuke. Nii kummaline kui see ka ei tundu, siis harmooniline keskkond meie ümber saab suures osas alguse meie enda seest.

Loomulikult on see muutus vastastikune — meid ümbritsev keskkond ja energia muudab meid sisemiselt ja ka vastupidi, energia, mis me endast välja anname, toob meile ka vastavaid kogemusi. Eesmärk on, et meis endas ja meid ümbritsevas keskkonnas valitseks tasakaal ja harmoonia.

Elame duaalses maailmas, kus terviku moodustavad vastandid ja meid ümbritsevad ka erinevad energiad ning siin saabki abiks olla feng shui, mida kasutades saame tasakaalustada oma elukeskkonda. Kuid see on palju rohkem kui vaid mööbli ümberpaigutamine kodus — seda mõjutavad kodu asukoht, planeering, eelmised elanikud jne. Meie kodu võib olla kas suureks abistajaks või suureks takistajaks meie arengus ja elus.

Ma ei hakka siinkohal rääkima sha ja si chist või yin ja yang energiatest, baguast või viie elemendi tasakaalustamisest. Feng shui on aastatuhandeid vana õpetus, mis pärineb Hiinast ja on üks Hiina
meditsiini haru. Kuid selleks, et seda tohutut infot enda kasuks tööle panna, ei piisa paarist artklist, see nõuab väga palju teadmisi ja aastaid praktiseerimist. Hea oleks kasutada mõne feng shui spetsialisti abi, kuid on siiski palju asju, millega igaüks ise oma kodus saab algust teha.

Esimene, millest alustada, on uskuda, et see nii on. Me võime teha sada erinevat trikki, puhastada kodu, elimineerida negatiivse energia ja võimendada soovitud valdkondi elus, kuid kui inimene ise sellesse ei usu, siis ei ole sellel kõigel ka mõtet.

Kui aga usk on olemas, siis tuleb vaid kaardistada hetkeolukord ja asuda muudatusi tegema. Et meid ümbritsev oleks harmooniline, siis alusta kõige lihtsamast asjast — see on kodu kraamimine! Ja ma ei mõtle siinkohal tavapärast tubade koristamist. Vabane KÕIGEST, mida enam ei vaja — alates riietest, mis lihtsalt seisavad kapis; köögikappides leiduvatest vidinatest ja nõudest; vanade ajakirjade ja ajalehtede virnadest ning lõpetades panipaiga või garaažiga, kuhu üldjuhul tõstetakse asjad, mida “äkki kunagi läheb vaja”. Uskuge, ei lähe! Vaevalt riided, mida ei ole aasta või paar kantud, järgmiselgi aastal lemmikuks osutuvad.

Korja kokku kõik mittevajalikud terved asjad ja anna ära, sest on väga palju peresid, kes neid vajavad! Kõik katkised ja ka mõranenud asjad viska ära. Kui Sul on kodus mõni mööbliese või muu asi, mis Sulle väga ei meeldi — müü maha või anna samuti ära. Sest iga kord, kui Sa seda vaatad, vallandub negatiivne energia. Usu — asjade ära andmine ja viskamine võib valmistada sama palju rõõmu, kui nende saamine.

Veebruar on väga võimas puhastuskuu, seega ideaalne aeg teha korralik “reha” ja puhastus kodus. Kuna veedame kodus enamasti väga suure osa oma ajast, siis peab see keskkond olema harmooniline, kus saaksime end tunda hästi ja laadida. Kui Sa tunned, et ei jõua seda kõike ette võtta, siis tee lihtsalt kuskilt algust, alusta kasvõi ühest toast. Või alusta teemade kaupa: riided, sahtlid jne. Olles kuskilt algust teinud, tunned Sa tohutut kergustunnet ja leiad väga kiiresti tahte ja energia, et jätkata teiste tubadega. Nii annad ära kõik vana, seisva energia. Alles siis saab tulla Sinu ellu uus energia: uued kogemused, uued inimesed, uued asjad.

Lihtsad nipid kodu puhastamiseks halvast või seisvast energiast

“Usu — asjade ära andmine ja viskamine võib valmistada sama palju rõõmu, kui nende saamine.” Kui mittevajalikest asjadest vabanetud, siis järgmisena on mõistlik puhastada oma kodu energia. Energia kipub seiskuma just eriti nendes kohtades, kus tihti ei käida ja kuhu on raske ligi pääseda. Samuti on meie kodus energia, mis on sinna tulnud teiste inimestega, meie enda emotsioonid, vahel ka tülid jne. Kõige lihtsam viis kodu energiat puhastada on käia kõik nurgad läbi ja plaksutada käsi või helistada kellukest igas nurgas põrandast laeni. Nurgad, kus heli ei helise, võid teha mitu korda, kuni kuulete heli erinevust. Ning siis võib seda sama teha viirukiga või salveiga, mis on väga võimsad puhastajad. Tuuluta pärast seda toad ja pese puhtaks käed.

Ainuüksi juba need muudatused panevad Sind ilmselt oma kodus end paremini tundma. Ning nüüd saab minna “tõsisemate” feng shui tööriistade juurde, et harmoniseerida valdkondi, mis seda vajavad ja tõmmata enda ellu võimalusi, mida soovime. Üldjuhul on kaks asja, mis on inimeste jaoks kõige olulisemad — armastus ja raha. Keskendudes vaid ühele, võime tasakaalust välja viia teised eluvaldkonnad, seetõttu peame alati vaatama tervikpilti, sest eluratas peab olema ümmargune.

Kuidas aga oma kodus aktiveerida erinevad valkonnad — küllus, armastus, karjäär jne —, sellest täpsemalt juba järgmistest artiklites, kus võtame luubi alla erinevad toad: magamistuba, köök, elutuba, koridor.

LOE VEEL: