1. Kaunis talukompleks Saaremaal, hind 450 000 eurot

Kõrkvere külas Saaremaal on saadaval merevaatega piltilus talukompleks. Rehielamu (242 m²) on ehitatud aastal 1912, ait (58 m²) 1906. aastal ning saun (47 m²) ja kuur (14 m²) 1931. aastal. Kõik hooned ja ka kelder renoveeriti vundamendist katuseni aastal 2005.
Elamu esimesel korrusel asuvad kaks elutuba, kaks magamistuba, saun ja pesemisruumid. Teisel korrusel asuvad magamistuba koos duširuumiga, trepihall ja meelelahutusruum. Vaata lähemalt siit.

2. Raamatusse kirjutatud pool saart koos hoonestusega, hind 450 000 eurot

Abruka saare kõrval Vahase saarel on pakkuda müügiks pool saart koos hoonestusega.
Vahase saar on ca 3 km pikk ja ca 400 m lai. Arvatavasti on saar tekkinud ligi 1000 aastat tagasi. Jämedamad tammed ja männid on teadlaste poolt tuvastatud elueaga ca 300 aastat.
Müüdav maa on 25,35 ha suur, kusjuures üheks piirikiviks on suuruselt teine hiidrahn. Maa piirneb loomulikult mõlemast küljest merega. Krundil asuvad ka üks lautrikoht ja üks Saarte Liinide halduses olev sadamakoht. Krundil paiknev Saaremaa rehielamu tüüpi elumaja on ehitatud umbes 1921. aastal. Kindlasti tuleb enne saarele sõitu kohustusliku kirjanduse voorus läbi lugeda Albert Uustulndi "Tuulte tallermaa" I ja II osa. Kahel põhjusel: esiteks on need raamatud just seal saarel kirjutatud ja teiseks on need raamatud sellest saarest kirjutatud. Vaata lähemalt siit.

3. Unikaalne talukompleks Saaremaal! Hind 419 000 eurot

Mäe kinnistu, millel paikneb unikaalne, täielikult renoveeritud ja sisustatud talukompleks ning sellega piirnev hoonestamata Kivimäe kinnistu. Renoveeritud palkhooned on esmaehitatud aastatel 1874-1926. Vaata lähemalt siit.

4. Lugude ja lummavata vaadetega maja Hiiumaal, hind 400 000 eurot

Maja paljudel elementidel on oma lugu jutustada. Maja asub 400 m kaugusel merest ja lummav vaade merele üle kadakate on sinna toonud ka paljusid fotograafe. Väga hea asukohaga, kus Kärdlasse ja Heltermaa sadamasse on vaid 10 minutit auto sõitu. Vaata lähemalt siit.

5. Kadakate keskel ja merevaadetega elamine Muhus! Hind 399 000 eurot

Aastaringseks kasutamiseks merevaatega kõikide mugavustega rookatusega stiilne maja.
Lisaks rookatusega ait kus suve magamistuba ja peoruum, kandvate viinapuudega inglise stiilis kasvuhoone, ürdiaed, õhksoojuspumbaga köetav bassein, terrass 130 m2, merevaatega kümblustünn, 25 m2 kuur ja 5 m töötasapinnaga söe- ja gaasigrilli alus. Kinnistut katavad saarele omane madal kadastik. Vaata lähemalt siit.

6. Mereäärne palkmaja Saaremaal, hind 105 000 eurot

Kaunis palkmaja asub Torgu vallas 200 meetri kaugusel liivarannast, millele on hea juurdepääs. Lisaks elamule paikneb kinnistul kõrvalhoone, mille alumine korrus on hoiupaik ja ülemisel korrusel lisa magamistuba. Kinnistu lähedale jääb Mõntu sadam, mis asub 1 km kaugusel ja Sõrve sääre tipp 3,5 km kaugusel. Vaata lähemalt siit.

Kui saared ei köida, siis vaata lahedaid suvekodusid Läänemaal.

LOE VEEL: