1. Kaunis kodu algab esikust

Luksusliku kodu üks peamisi alustalasid on silmapaistev esik. Alahinnata ei saa ka välisukse esist, sest see loob esmamulje juba enne ruumi sisenemist. Hoia maja sissekäik alati korras ja kui hooaeg lubab, säti välisukse juurde mõned lillepotid. Esikus loovad väärika meeleolu suur ja ilus jalamatt ning luksusliku joonega valgusti — selleks võib vabalt olla ka kroonlühter!

2. Loobu vanast mööblist

Kuigi paljude inimeste kodus leidub mööblit, millest nad ei taha mitte kuidagi loobuda, siis vahel on ikkagi parem seda teha. Kui vana lössi vajanud diivan või narmendava spooniga kummut riivab möödaminnes iga kord silma, siis on see märk sellest, et võiksid oma vanast armastusest lõpuks lahti lasta. Vana ja räsitud mööbel jätab kodust väsinud mulje. Sama kehtib ka valgustite kohta. Uued valgustid annavad elamisele sootuks teise väljanägemise.

3. Eelista lihtsaid värve ja vorme

Kui oled vaadanud erinevatest sisustusväljannetest pilte kaunitest kodudest, oled kindlasti märganud, et silmapaistvates elamistes eelistatakse neutraalseid toone ja minimalistliku stiili. Neutraalsed toonid mõjuvad rahulikult ja mida vähem üleliigset kola elamises on, seda parem. Mis puutub põrandatesse, mööblikangasse ja seinale kinnitatud asjadesse, siis parema tulemuse tagavad neutraalsed toonid. Värvi saad elamisse tuua näiteks aksessuaaridega.

4. Vaheta välja siseuksed ja põrandaliistud

See lihtne muutus võib anda elamisele sootuks teise välimuse, seda eriti juhul, kui ruum januneb juba remondi järele. Võiksid eelistada valgeid või heledas toonis puituksi ja kasutada silmapaistvaid ukselinke, mis kõnelevad isikupärast. Lihtne viis kodule suursugust joont anda, on raamida ruumid kõrgemate põrandaliistudega.

Tavalistele tühjadele seintele võid lisada reljeefsed liistud, mis jätavad seintest mulje nagu oleks kasutatud seinapaneele. Seda saad teha nii, et lood reljeefsete liistudega seintele pildiraamilikke ristkülikuid. Oluline on aga jälgida, millises suuruses ristkülikuid seinale teed, sest tulemus võiks jääda sümmeetriline. Lisaks müüakse ehituspoodides ka erinevaid seinapaneele ja dekoratiivplaate, millega saad elamisele anda isikupärasema ilme. Lage saad kaunistada laerosetiga. Tänapäeval müüakse ka polüuretaanist valmistatud laerosette, mis on kerged ja mida on lihtne kinnitada.

5. Tähelepanu olgu kodutekstiilidel

Luksuslikku muljet aitavad elamisele lisada ka läbimõedud kodutekstiilid. Tekstiilid ise ei pea olema ilmtingimata ülikallid ja siidist. Muljet saab luua ka maitsekat värvipaletti kasutades. Väldi ebamääraseid koosluseid, kus tekk, padi ja lina on kõik erinevast ooperist, kardinad kolmandast ja vaibakesed neljandast. Püüa leida ruumi sattunud esemete vahele kooskõla. Nii toimib ruum ühe tervikuna ja näeb ka oluliselt parem välja! Heaks valikuks on alati valged ja helehallid toonid, hästi mõjub ka musta-valge elegantne kontrast.

Mida elamises vältida?

  • Odav valgustus. Proovi mõelda valgustusest kui ehetest. Ka kõige lihtsamad valgustid võivad anda ruumile elegantse ilme.
  • Vales suuruses vaip. Kui kasutad vaipa, mis ei ole ruumi proportsioonidega kooskõlas, loob see enamasti veidra mulje.
  • Vanad vannitoatarbed. Pole midagi hullemat, kui vana ja kole prill-laud, hallitav dušikardin ja kulunud käterätikud. Et vannituba on ruum, mida kasutad igapäevaselt, siis on mõistlik eelistada kvaliteetseid tooteid, mis kestavad kaua värske ja ilusana.
  • Kiirmoemööbel. Pole mõtet järgida kiirmoodi, sest üsna pea pole need enam trendikad ja näevad hiljem veidrad välja. Kodu võiks peegeldada inimese isikupära ja olla koht, mida tõeliselt armastad — seega eelista mööblit, mis meeldib sulle ka mõne aasta pärast ja mis kestab kauem kui vaid paar hooaega!

LOE LISAKS: