Ühte potti võib kokku panna erinevaid taimi, mida saab enam-vähem ühtemoodi kasta. Maitsetaimed kasvavad tihedamaks, kui neid usinalt lõigata.

Murulaugupuhmas on samuti väga dekoratiivne. Ilutaimedest sünnib otse potist suhu pista suurt mungalille, kurgirohtu, balsamiin-lemmaltsat, lõhnavat kannikest, saialille ja ilukapsast. Viimane võib saada tõeliseks pilgupüüdjaks, sügise lähenedes muudab see värvi ja talub hästi külma.

Ehk mahuks terrassile ära ka roheline kööginurk? Terrass töötab paremini, kui see on ühenduses köögi või söögitoaga. Ilmselt oled märganud, et ükskõik kuhu majas sätid suupisted ja joogid, kipuvad külalised lõpuks ikka kööki kogunema. Miks siis mitte hubane kööginurk värskesse õhku!

  • Mõtle läbi, kas plaanid ainult grillida, kas sellest peaks saama peopaik või igapäevane söögitegemise koht. Maitseained ja -taimed saad igatahes paigutada käeliigutuse kaugusele. 
  • Kuna vihm on sellise paiga kõige suurem vaenlane, oleks võimaluse korral tark köögile ka katus peale teha. Selleks sobib hästi valgust läbilaskev PVC-plaat.

Lugu ilmus ajakirjas EE Kodu aprill 2013

  • Kui sinulgi on kodus ürtidele oma koht olemas, siis saada meile sellest pilt või pildid märgusõnaga "ürdid" aadressil moodnekodu@delfi.ee
  • Ürtidega aknalaud ühes Lille tänava kodus. Loe SIIT.