Kõik taimedega seonduv oli paljudes väljapanekutes ja ka messi puhkealal väga olulisel kohal. Varasemast märksa rohkem oli näha ettevõtteid, kes ongi puhtalt taimede aksessuaaridele keskendunud.

Foto: ELKE Mööbel


Traditsioonilisemate lillepotisarjade ja lillepottidega integreeritud postamentide kõrval oli näha ka täiesti uutmoodi lahendusi. Boskke tutvustas laest pea alaspidi rippuvaid lillepotte, mis on üliefektsed ja aitavad rohelust tuua ka väikestesse ruumidesse.

Boskke väljapanek (foto: ELKE Mööbel)

Design House Stockholm esitles Grow lillepotti, mis toimib kui klaasist kasvuhoone – anuma alumine osa hoiab mulda ja taime, ülemine osa on pisikese tilaga kaas, millega saab taime kasta. Tila toimib ka temperatuuri ja niiskuse reguleerijana.

Foto: Design House Stockholm

VÄRVID JA VALGUSTID

Maison et Objet’ messil oli esindatud Euroopa paremik, kuid väga selgelt oli üldpildis märgata skandinaavia stiili mõju. Põhjamaine selgus ja kargus on oma haaret laiendanud, sest skandinaavialik disainijoon oli läbiv ka paljude kohalike loomingus. Värvidest domineerisid pastelsed ja mahedad toonid – seda nii valgustite, mööbli kui ka aksessuaaride puhul.

Pastelsetes toonides Gubi väljapanek (foto: ELKE Mööbel)

Aksessuaaride juures oli lisaks pastelsetele värvidele kasutatud palju messingit, vaske ja roostet. Eriti ilmekalt oli seda näha Tom Dixoni uues aksessuaaride kollektsioonis.

Tom Dixoni säravad aksessuaarid (foto: ELKE Mööbel)

Samal ajal on endiselt populaarne musta ja valge kombinatsioon. Selle ilu ja võlu oli märgata Zaha Hadidi aksessuaaride kollektsioonis Collection2016.

Foto: www.zaha-hadid.com

Kesksel kohal olid messil valgustid. Enim tähelepanu tõmbasid Plumeni uudsed LED-pirnid, mis ei ole silmadele pimestavad. Palju kombineeriti omavahel sama sarja erineva suurusega valgusteid. Sellist lahendust kasutatakse lisaks avalikele ruumidele järjest enam ka kodustes interjöörides.

Foto: ELKE Mööbel

DCW Éditioni valgustitekollektsioon Here Comes the Sun (foto: ELKE Mööbel)

Liikumisanduriga lambid efektses valgustiaiainstallatsioonis (foto + video: ELKE Mööbel)