Kui selle kõige taustal veel tahta, et vannituba ka stiilne ja viisakas välja näeks, võib saada ruumikujundusest korralik katsumus. Sisekujundatel on aga varuks terve rida leidlikke lahendusi, mille abil pisike vannituba mugavamaks ja visuaalselt suuremaks muuta. Panime kokku mõned levinumad nõuanded — vaata järgi!

Ühtlane tonaalsus

Kui ruutmeetreid on vähe, väldi liiga paljude erinevate materjalide, mustrite ja toonide kasutamist. Vali toon, mis sulle hingelähedane ja püüa hoida suurem osa viimistlusest ja sisustusest ühes toonis. Tume põrand ei ole pisikesel pinnal hea lahendus, sest see toob esile ruumi piirid ning tõstab esile kõik põrandal asuvad detailid. Avarust lisab hoopis ühte tooni valitud seinad, põrand ja lagi. Kui kardad, et kogu kooslus liiga monotoonsena mõjub, kasuta sarnaseid toone. Nagu ka kõikide teiste ruumide puhul, on reegliks see, et mida heledam värv, seda avaram mulje.

Näiteks selles vannitoas on ühe tooniga tekkivat monotoonsust lõhutud õhkõrna roosimustri ja seinavalgustusega.

Trikk kahhelplaatidega

Selle asemel, et plaatida dušinurgas asuvad kahhelpaadid poole seinani, lao plaadid laeni välja. Nii tundub vannituba visuaalselt kõrgem ja avaram. Tasub meeles pidada, et mida vähem on ruumis üleminekuid ja kontraste, seda suuremana ruum meile paistab. Kui oled otsustanud valamukapi kohal kasutada plaate, siis kasuta neid juba terves seinas.

Eralda dušinurk kirkast klaasist seinaga

Tekstuurklaas loob illusiooni seinast, samal ajal kui läbipaistev klaas laseb ruumi avatuna näida. Mida vähem lisaseinu ja silmatorkavaid materjale, seda rohkem on toas õhulisust. Ka dušikardin ei pruugi olla halb lahendus, kui on võimalus see kompaktselt ühte nurka tõmmata.

Vasakpoolselt pildilt on näha, kuidas tekstuurne klaas lõikab ruumi kaheks ja peidab dušinurga tekkinud seina taha. Parempoolsel pildil on kasutatud dušikardinat, mida annab avarama vaate loomiseks kõrvale lükata. Alumisel pildil on kasutatud läbipaistvat dušinurka, mis kaotab piirid eraldiseisvate ruumiosade vahel:

Ainus suur detail — peegel

Ese, mille suurust ei pea pisikeses vannitoas kartma, on peegel. Mida suurem on peegeldatav pind, seda suurema “lisaruumi” see loob. Muidugi sõltub kõik ka seinast ja selle võimalustest.

Riiulid seinalt valamu alla

Kõikvõimalikud kapid, riiulid ja muud panipaigad seintel söövad vannitoas liialt ruumi. Strateegilisem käik oleks paigutada kõik hügieenitarbed läbimõeldud valamukappi ning säästa seinaruum peegli jaoks.