1. Kuidas käis ettevalmistus messiks?
Ettevalmistus oli üsna pingeline, kuid huvitav ja viljakas just tänu uutele kontaktidele. Aega oli neli korda vähem, võrreldes tavapärase ajakavaga. Muidugi tekitas selline tempo pinget, kuid samas lisas protsessile omamoodi põnevust.

2. Kuidas tagantjärele kogu protsess tundub?
Kogu protsess ei erinenud tavapärasest ehitusest väga palju, kuid samas meenutas filmi, mida näidatakse palju kiiremas režiimis. Olid omad mured ja rõõmud.

3. Kas messi eelõhtul oli ka mõni halb üllatus varuks seoses näidiskorteri valmimisega?
Üllatusteks tuleb olla alati valmis, sest ikka kipub minema miski teisiti, mitte nagu sai planeeritud. Kõik sa ilusti lahendatud ja lõppude lõpuks on kõige tähtsam just tulemus. Tavaliselt püüan maksimaalselt säästa kliente muredest, mis kaasnevad projekti ja ehitusega. Soovin, et inimesed tunneksid vaid rõõmu ja naudingut oma kodu sisustamisest.

4. Mis on põnevamad leiud või võtted näidiskorteris, mida soovitate teistelegi?
Näiteks peeglid. Väga tihti on inimestel keeruline otsustada, kus oleks peegli jaoks magamistoas õige koht. Tiigiveski maja näidiskorteri magamistoas oli peeglitega kaetud terve vooditagune sein. Selline võte on esiteks hea ruumi visuaalseks suurendamiseks, mida ka kinnitas näidiskorteri paljude külastajate üllatus, kes pidasid ruumi palju suuremaks, kui see tegelikult oli. Teiseks on selline paigutus hea selletõttu, et voodis olles ei ole soovitatav, et inimene näeks oma peegeldust. Lisaks on riietudes ja sättides väljaminekuks väga mõnus vaadata ennast täisulatuses.

Pehme voodi peats on efektne element, mis loob tuppa hubast atmosfääri. Iga magamistoa tähtsaim mööbliese on muidugi voodi ning laeni ulatuv eritellimisel valmistatud peats kahtlemata rõhutas seda.

Et lisada toale vürtsi, on osa seinu kaetud silmatorkava paabulinnumotiiviga tapeediga. Julge tapeet on omamoodi väljakutse, kuid risk tasub ära! Julgen soovitada seda võtet.
Köögikappide projekteerimise käigus tekkis soov suurendada kappide mahtu ja tuua ruumidesse värvi. Nii sündis väga vahva lahendus, kus köögikapp ja esikukapp said visuaalselt sulandatud tervikuks. Selline lahendus tekitas külastajates suurt huvi ja uudishimu, et mis siis ikkagi kapiuste taga peitub. Kuigi korterisse on planeeritud suur garderoobituba, mida saab kasutusele võtta ka hoopis panipaiga otstarbega, on esikukapp alati mugav lahendus. Seal saab hoida kõige kasutavamadi riideid ja aksessuaare. Üks kappidest oli terves ulatuses ette nähtud kingadele, mis on muidugi iga naise unistus. Kapid said väga lakoonilised ja olid justkui seina osa.

5. Mis kogemuse projektis osalemine teile andis?
Osavõtt sellistest projektidest on alati enda proovilepanek. Sai tunda, kuidas ekstreemses olukorras ja kitsastes ajaraamides on võimalik luua ilu.

6. Kuidas sündis Tiigiveski maja näidiskorteri sisekujunduse kontseptsioon?
Tiigiveski maja näidiskorteri sisustamisel lähtusin tänapäevasest trendist - erinevate stiilide kombineerimine. Arvan, et selliselt sisustatud korter sobib inimesele, kes hindab skandinaavia stiili lihtsust, kuid samas soovivad lisada omanäolisust ja vürtsi. Konkreetse korteri puhul oli kasutatud kergelt idamaiseid varjundeid. Paraku on meie kliimatingimustes päikesepaistelist ilma väga vähe. Sel põhjusel tahaks nautida igat päikesekiirt ja skandinaavia stiilile iseloomulikud heledad toonid aitavad kindlasti võimendada valgust. Halli ilmaga on oht, et valged pinnad võivad mõjuda külma ja igavana. Siin tulevadki appi värvikad elemendid teistest stiilidest ja väga olulist rolli omavad kindlasti õigesti valitud ja sätitud valgustid. Miks mitte nautida oma kodus olemist iga ilmaga!

Näidiskorteri loomise eesmärk oli näidata, kuidas saab huvitavalt ära sisustada 2-toalise korteri, tegemata algprojektis suuri muudatusi. Kui korterelamu on veel ehitusfaasis, saab klient valida endale sobivama standartpaketi mitmest pakutud valikuvariandist. Tiigiveski maja puhul on näiteks kolm standardpaketti. Neist sai valitud üks, mis oli nii-öelda baaslahendus, millele tuginedes lõin kogu kontseptsiooni.

7. Milliseid korterid seal on ja kes võiks seal elada?
Tiigiveski majas on 1- kuni 4-toalised korterid pindalaga 33-108,1 m2. Korterite valikust leiavad endale sobiva kodu nii üksik, abielupaar kui ka suurem perekond. Korterite planeeringud on hoolikalt läbi mõeldud ja tänu sellele on kodud hubased, mugavad ja funktsionaalsed. Samuti on kõikidel korteritel rõdu või terrass. Ei saa mainimata jätta, et Staadioni 4 korterid tulevad energiatõhusad — hoone kuulub B-energiakasutusklassi. Korterelamu kerkib kesklinna, vaiksele Staadioni tänavale Kalevi spordihalli vahetus läheduses. Tiigiveski maja on ideaalne elukoht inimesele, kes hindab kõrgelt Tallinnale iseloomulikku urbanistlikku eluviisi, selle rütmi, mugavusi ja ajasäästu, sest kõik eluks vajalik on käeulatuses.

8. Rääkige endast ja oma loomingust lähemalt — mis stiil Teile endale kõige rohkem meeldib ja mis on oluline sisekujunduses?
Öeldakse, et ilu on lihtsuses. Minagi toetan seda arvamust. Eelkõige püüan luua ergonoomilisi ja mugavaid ruume. Kujutan ette detailides, kuidas inimene saab hakkama oma igapäevaeluga selles ruumis, millised on tema vajadused ja alles siis toon sisse isikupära. Kodu peab olema eelkõige mugav elamiseks. Näiteks ruumi ülekoormamine paljude lahtiste riiulitega ja ebafunktsionaalsete elementidega mulle üldse ei istu. Põhjus peitub selles, et kokkuvõttes saab kõigest suur segadus, kui asju liiga palju.

Viktoria Bankov on tegutsenud sisekujundajana aastast 2008. Enamus projekte on ta ellu viinud korterites ja eramajades. Viktorialt on tellinud teenuseid kliendid Eestist, Soomest ja Lätist. Rohkem infot leiab VBDesign kodulehelt www.vbdesign.ee

YIT on 1912. aastal asutatud Soome suurim ehitusteenuseid pakkuv kontsern, mis tegutseb seitsmes riigis. Eestis on ettevõte tegutsenud alates 1991. aastast ning nimega AS YIT Ehitus alates 2005. aastast. Uute kodude rajamine ja müük on üks olulisemaid YIT tegevusvaldkondi Eestis. Kogu protsessis parima kvaliteedi tagamiseks YIT projekteerib, ehitab ja müüb enamiku oma arendustest ise. Eestis tegutsetud ajal ettevõte on valmis ehitanud üle poolesaja kortermaja. YIT ehitatavate korterelamutega saab tutvuda veebilehel www.yitkodu.ee

Näidiskorteri ehituse videot vaata SIIN.
Jaga
Kommentaarid