Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta Kodu rahvazüriis ligi 6000 hääletajat, mis on tublisti enam kui varasematel aastatel. „Perekond Kookmaa kodus meeldis neile valgusküllasus ja heledad toonid. Samuti kergelt romantiline sisustusstiil, mis on Eestis väga armastatud.“ Pajula sõnul on tegu moodsa ja nn targa majaga, samas elab pere kogukondlikus rütmis. Näiteks on perenaine asutanud samovaride muuseumi, mille tulu läheb kohaliku palvela renoveerimiseks.

K-rauta sisekujundaja Merike Hirvoja sõnul on järvevaatega maja sisustamisel järgitud klassikalist elegantsi, mis sobib avaratesse ruumidesse ega lähe kunagi moest. Lisaks ilule on pandud rõhku ka mugavusele, mis teeb kaunist majast sooja ja mõnusa kodu.

Internetihääletusel selgunud Rahva Lemmiku preemia 650 eurot on kodukonkursi peatoetajalt K-rauta kaupluseketilt.

Sisustus- ja aiandusajakiri Kodukiri korraldab Aasta Kodu konkurssi juba 19. korda. Seekord osales ligi 60 kodu üle Eesti. Pidulik Aasta Kodu üritus toimub veebruari keskel.

Konkurssi toetavad: K-RAUTA, kes annab välja ka Aasta Kodu peaauhinna 3200 eurot, Seesam Insurance, Arens, Värvikeskus, Hektor Light, Ifö, Kodusalong, Softrend, Schneider Electric, Ryobi, Aeg Powertools, Hortes, Astellaria Reisibüroo ja FISKARS, kes annab välja ka kauneima aia peaauhinna 800 eurot.